A11-processor in Apple iPhone X alvast getest


Apple's nieuwe A11-processor die we naar alle waarschijnlijkheid in de iPhone X zullen aantreffen is alvast door de benchmark gehaald. De chip lijkt z'n mannentje te staan en blaast alle concurrentie weg, op papier althans.

De Apple A11-processor zal bestaan uit zes cores tegen vier in de A10. Meer betekent hier altijd krachtiger. Apple gebruikt vier energiezuinige Mistral-cores en twee krachtige Monsoon-cores voor het zware werk. Dit alles zet een Geekbench-score neer van 4061 voor een enkele core. Ter vergelijking; de tot dusver krachtigste iPhone, de iPhone 7 Plus, komt niet boven de 3600 uit. Multicore scoort de A11 net geen 10000. Concurrent Samsung S8+ komt niet eens boven de 7000 uit.

Apple A11 Geekbench score
Geen gekke score

Scores op papier lijken altijd mooi maar het gaat om de prestaties in de echte wereld. Iets waar de benchmark ook niets over zegt zijn de grafische prestaties. Echter, volgens eerdere geruchten zullen ook die er niet om liegen. Apple stapt voor haar beeldscherm mogelijk over naar een hogere verversingssnelheid, genaamd ProMotion. Voor games wordt zelfs gesproken over mogelijk 120 frames per seconde. Hiervoor zal de GPU dan ongeveer 50% sneller moeten zijn. Ook zou Apple werken aan een Neural Engine voor kunstmatige intelligentie. Een aparte co-processor zal hiervoor mogelijk verantwoordelijk worden. Een andere manier waarmee Apple snelheidswinst behaalt en toch een zuiniger processor weet te produceren is door over te stappen van 16 naar 10 nm. Alle overige details hopen we vanavond te horen wanneer Apple om 19:00 Nederlandse tijd de iPhone X met daarin de A11-processor aankondigt.


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 188,00 € 188,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel