Samsung lanceert 5 vlaggenschepen volgend jaar waaronder opvouwbare Galaxy X


Naast de verwacht Galaxy S8, S8 edge, Note 7 en Note 7 edge wordt in 2017 nog een Galaxy-vlaggenschip verwacht van Samsung. Het zou gaan om de Galaxy X; het eerste vouwbare toestel met flexibel scherm van de Koreanen.

De Samsung Galaxy X komt voort uit Project V (of Project Valley). Het zou niet de eerste telefoon zijn met een flexibel scherm, die eer ging naar de hier nooit uitgekomen Galaxy Round. Inmiddels zijn we door de edge-reeks zeer gewend geraakt aan ronde schermen en zijn ze haast gemeengoed geworden. Wat echter nog niet flexibel is zijn onze telefoons. De Galaxy X moet dat wel zijn en is daarmee de eerste in z'n soort. Het moet Samsung bovendien een voorsprong op de concurrentie geven want niemand anders is tot dergelijke producten in staat. Eerder nog ging de naam Galaxy Q rond als mogelijke naam.

Samsung flexibel scherm

Het scherm van de Galaxy X draait een absurd hoge 4K-resolutie wat even hoog is als de Xperia Z5 Premium. Op subpixel niveau wordt gebruik gemaakt van een Pentile-indeling. De ontwikkeling van een opvouwbare telefoon zou mogelijk in een stroomversnelling zijn gekomen na het succes van de S6 edge en diens directe opvolgers. Naast nieuws over de Galaxy X horen we ook voor het eerst over een Note 7 edge. Samsung bracht weliswaar eerder een Note edge uit maar die kreeg nooit een opvolger. De komst van een Galaxy S8 en S8 edge zijn in dit gerucht misschien nog wel de kleinste verrassingen. Beide modellen gelden als het absolute topmodel en genereren erg veel omzet voor het bedrijf.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel