Google-website bevestigt komst Android VR-bril


Het begint er steeds meer op te lijken dat Google tijdens het I/O event dat 18 mei begint een nieuwe VR-bril gaat aankondigen. In tegenstelling tot de Cardboard waar je nog een telefoon in moet stoppen is de Android VR een op zichzelf staand product.

Hiermee lijkt de Android VR meer op de Oculus Rift en de HTC Vive. In tegenstelling tot die laatste twee zal er mogelijk voor de Android VR geen bekabeling plaats te hoeven vinden naar een krachtige PC. Dat verlaagd niet alleen de mogelijkheden en beeldkwaliteit het doet ook wonderen voor de prijs. Die zal naar verwachting vele malen lager liggen. Android Police vond alvast een placeholder-website op de Google Play-website. Hier wordt naast Android Wear, TV en Auto ook gesproken over Android VR.

Android VR

Google's jaarlijks ontwikkelaars-event I/O wordt traditiegetrouw aangegrepen om de volgende versie van Android toe te lichten. Het is niet vreemd dat Android VR mogelijk gelijktijdig wordt aangekondigd. Er gaan namelijk geruchten dat de volgende Android-versie, codenaam N, verregaande ondersteuning krijgt voor Virtual Reality. Google is ook geen onbekende op dit gebied. Het bedrijf bracht eerder al de Google Glass uit en met de kartonnen Carboard kun je diverse Android-telefoons eenvoudig omtoveren tot een VR-bril. Er zijn bovendien diverse apps voor Google Cardboard beschikbaar en zo kent YouTube inmiddels hele sectie 360-graden video's.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel