Google Assistant spreekt vanaf 2018 ook Nederlands


Nog ergens in 2018 zal Google Assistant in Nederland uitkomen. De digitale assistent zal daarmee hoogstwaarschijnlijk ook Nederlands gaan spreken. Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat de Google Assistant naar Nederland zou komen. Een exacte lanceerdatum weten we nog niet.

De bevestiging werd op Twitter aangekondigd door techjournalist @elger. Tijdens de Digital News Initiative Summit maakte Google de komst bekend door een landkaart te tonen met landen die binnenkort Google Assistant mogen verwelkomen. Dat de digitale butler naar Nederland zou komen was al bekend, al ontbrak nog een tijdschema. Alhoewel we die nu ook niet exact hebben weten we in ieder geval dat het nog dit jaar moet gebeuren.

Google Assistant in 2018 naar Nederland

Met Google Assistant is het mogelijk om via spraak opdrachten te geven en vragen te stellen. Volgens Google herkent Assistant inmiddels al meer dan 1 miljoen opdrachten waaronder het plegen van een telefoontje en het opvragen van de weersverwachting. Google Assistant scoort momenteel erg goed op het herkennen van spraak zodat het niet vaak nodig is opdrachten te herhalen. Grote fabrikanten vechten momenteel een hevige strijd om de gunst van de consument. Zo doet Microsoft met Cortana mee, Apple met Siri, Amazon met Alexa en onlangs nog voegde Samsung zich aan het rijtje toe met Bixby. Google Assistant is op dit moment één van de populairste vanwege de hoge mate van bruikbaarheid en de aanwezigheid op vele apparaten. Zo bracht Google onlangs nog enkele producten uit zoals luidsprekers met ingebouwde Google Assistant. En de populariteit van Assistant zal alleen maar groeien wanneer ook Nederlandse Android-gebruikers erover kunnen beschikken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel