HMD Global zet met Nokia groots in op Android One

Alle nieuwe modellen vanaf Nokia 3 en hoger voortaan met Android One


HMD Global heeft tijdens het MWC een verregaande samenwerking met Google aangekondigd. Voortaan zullen alle Nokia 3-modellen en hoger het Android One-programma draaien. Daarmee zijn updates voor een langere tijd verzekerd en geregelde beveilingsupdates een zekerheid.

Android One zagen we voorheen vooral terug in ietwat eenvoudige modellen. HMD Global heeft er nu al zeker 3 in het assortiment uiteenlopend van eenvoudig, tot gemiddeld en zelfs één high-end. Zo is de Nokia 6 (2018) met z'n enkele camera een aardige instapper, de Nokia 7+ wordt met 18:9-scherm en dubbele camera al een stuk interessanter maar het meest opvallendst is de Nokia 8 Sirocco met een onmiskenbaar high-end karakter. Het is naar onze weten ook de eerste high-end Android One-telefoon met premium materialen.

Nokia met Android One
Ook de nieuwe Nokia 7+ krijgt Android One

Nu was je met een Nokia al vrij verzekerd van snelle updates, iets wat we zelf al bij onze Nokia 8 review ervaarden. HMD Global doet er een schepje bovenop en sluit alle toekomstige modellen aan bij het Android One-programma. Dat is een hele aardige belofte aan klanten. Die zijn namelijk verzekerd van Android-updates voor tenminste 2 jaar en krijgen bovendien in de tussentijd maandelijkse beveilingsupdates. Voor een Android-telefoon is dat absoluut geen overbodige luxe. Het aansluiten bij het Android One-programma, vooral voor de wat meer premium modellen, kan voor bestaande en gevestigde Android-fabrikanten wel eens vervelend uitpakken. Die hebben al de nodige moeite om het bestaande portfolio te updaten, met als gevolg dat sommige producten van een jaar oud al niet meer worden geüpdatet. Iets waar je met de toekomstige Nokia's dus geen last meer van gaat krijgen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel