HMD Global introduceert 4-tal Nokia’s met Android; 1, 6 (2018), 7+ en 8 Sirocco


HMD Global heeft een dag voor het Mobile World Congress maar liefst 4 nieuwe Android-smartphone aangekondigd. De Nokia 1 met Android Go is het eenvoudigst, de Nokia 6 (2018) biedt enorm waar voor z'n geld, de Nokia 7+ is het nieuwe betaalbare vlaggenschip en de Nokia 8 Sirocco de nieuwe alleskunner.

Eenvoudigst en daardoor het goedkoopste Android-model dat HMD Global tot dusver uitbracht is de Nokia 1. Dat is een zogenaamd Android Go-model. Deze speciale versie van Android moet soepel op met name op eenvoudige hardware draaien. We hebben nog geen kans gehad dat zelf te ervaren dus die houd je van ons tegoed. Verwacht de Nokia 1 vanaf begin april in de winkels in de kleuren Warm Red en Dark Blue. De adviesprijs bedraagt 89 euro.

Nokia MWC 2018 line-up
Nokia line-up voor 2018; Nokia 1, 6 (2018), 7+ en 8 Sirocco

Nokia 6 (2018)

HMD Global komt met een 2018-versie van de bestaande Nokia 6. Deze Nokia 6 (2018) kent een scherm met meer oppervlakte en oogt daardoor moderner. Het toestel is gemaakt uit één enkel blok aluminium en moet daardoor tegen een stootje kunnen. Achterop zit een enkele camera voorzien van een Zeiss-lens waarmee bothies gemaakt kunnen worden en die met spraak bediend kan worden. Binnenin zit een Snapdragon 630-processor die daarmee 60% krachtiger is dan z'n voorganger. Die extra rekenkracht wordt goed ingezet want de Nokia 6 (2018) kent vanaf nu gezichtsontgrendeling. Opladen kan ditmaal draadloos en heeft een kabeltje je voorkeur dan is er snelladen; tot 50% in slechts een half uur. Verwacht de Nokia 6 (2018) vanaf april in de winkels in de kleuren Blue Gold, Black Copper en White voor een adviesprijs van 279 euro.

Nokia 6 (2018)
De nieuwe Nokia 6 (2018)

Nokia 7+

Een ander Android-toestel dat erg veel waar voor z'n geld biedt is de Nokia 7+. Ook dit toestel is vervaardigd uit één blok aluminium die daarna voorzien is van maar liefst 6 lagen verf. Hier zitten achterop twee camera's, ook voorzien van Zeiss optics. Eén lens is normaal, de andere is een telezoom. Hierdoor kun je zonder kwaliteitsverlies inzoomen. Om overweg te kunnen met deze tweede camera-sensor verscheept het een speciale camera-app mee genaamd Pro Camera. Hier kunnen handmatig zaken als belichting en ISO ingesteld worden.

Nokia 7+ met Android One
De Nokia 7+

Om van de Nokia 7+ nog meer een cameratelefoon te maken is er een speciale portretmodus en heeft HMD Global een app gemaakt om emoji mee te animeren door met de selfiecamera je na te apen. Ook kun je maskers aan je selfies toevoegen. Het scherm meet 6 inch en kent een Full HD+ resolutie. Drijvende kracht is een Snapdragon 660-processor met een keurige 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Verwacht de Nokia 7+ vanaf april voor een bedrag van 399 euro.

Nokia 8 Sirocco

Niet elk model dat HMD Global uitbrengt is erg voordelig. De nieuwe Nokia 8 Sirocco kent een prijskaartje van 749 euro en is daarmee de duurste Nokia die HMD Global ooit heeft uitgebracht. Daar krijg je wel wat voor terug. In plaats van uit aluminium is dit model gemaakt van roestvrij staal. Dat is daardoor 2,5x sterker. Niet alleen sterker maar ditmaal ook waterdicht met een IP67-certificering. De voorzijde bestaat uit Gorilla Glass 5 en het scherm is nabij de randen licht gebogen, net als sommige Samsung-telefoons.

Nokia 8 Sirocco met Android One
De Nokia 8 Sirocco met Android One

De 8 Sirocco is bijzonder dun. Op z'n dunste punt meet het toestel 2,5 millimeter en op z'n dikst is hij altijd nog een slanke 7,5 millimeter. Achterop zit een dubbele camera met telephoto-lens en het toestel kent 3 microfoons voor extra helder geluid bij video. Het werkgeheugen komt uit op 6 GB en qua opslag begint hij pas bij 128 GB. HMD Global verwacht de Nokia 8 Sirocco vanaf april in de winkels te hebben voor een bedrag van 749 euro. Erg interessant is dat de Nokia 6 (2018), Nokia 7+ en zelfs de Nokia 8 Sirocco draaien onder het Android One-programma. Daarmee ben je verzekerd van gegarandeerde updates met snelle beveilingsupdates. Bovendien moeten ze vanwege het vrij kale Android-karakter erg snel in gebruik zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel