Samsung introduceert Galaxy S9 en S9+ met vernieuwde camera


Samsung heeft voorafgaand aan het MWC haar twee nieuwe vlaggenschepen onthuld; de Galaxy S9 en S9+. De aandacht ging dit jaar werd niet zozeer uit naar het uiterlijk maar juist naar de camera. Sterker nog; volgens Samsung is de camera sinds vandaag opnieuw uitgevonden.

Nieuw op de Galaxy S9 en Galaxy S9+ is dus de camera met variabele lensopening. Tot dusver kende de camera op je mobiele telefoon een vaste diafragmaopening, uitgedrukt in een f-getal. Hoe lager, hoe wijder de opening en hoe meer licht de sensor bereikt. Handig voor in donkere omgevingen. Nadeel is alleen dat je overdag wel veel detail verliest omdat beelden snel overbelicht raken. Gelukkig weet een goede HDR-functie daar wel raad mee maar Samsung heeft daar met de variabele lensopening op de S9 en S9+ nu wat anders voor bedacht.

Samsung Galaxy S9 en S9+

Door slim te wisselen tussen f/1.5 en f/2.4 kiest de S9 automatisch de beste instelling bij iedere situatie. Kies je liever zelf je eigen instellingen dan kun je je uitleven in de speciale pro-modus. De extra wijde f/1.5 aperture komt verder nog van pas in de Super Slow-mo videomodus. Je kunt een korte opname maken en enorm vertraagd afspelen en toch nog helder in beeld brengen. Ook nieuw binnen de camera-app zijn de geanimeerde emoji's, genaamd AR emoji. Dit is duidelijk geïnspireerd op Apple's animoji en stelt je in staat om een emoji samen te stellen en te laten bewegen door naar jouw gezicht te kijken.

Stereo-geluid en Intelligent Scan

Andere nieuwigheden zijn de stereo speakers waarvan het geluid door AKG getuned is en Intelligent Scan die gezichtsherkenning en irisherkenning combineert voor een extra veilige en snelle manier om je toestel te ontgrendelen. Geef je de voorkeur aan een vingerafdruk dan is het goed om te weten dat Samsung de plek van de vingerafdrukscanner verplaatst heeft naar het midden van het toestel. Daardoor moet hij op de tast veel eenvoudiger te vinden zijn.

Intelligent Scan
Intelligent Scan

S9 en S9+ in Nederland

Het is niet voor het eerst dat Samsung het ontwerp nagenoeg ongemoeid laat, wel is de strategie enigszins anders dan voorgaande jaren. Zo zit er tussen de S9 en grotere S9+ meer verschil dan voorheen. Alleen de grotere Galaxy S9+ krijgt namelijk een dubbele camera met optische beeldstabilisatie. Dat betekent automatisch dat de kleinere Galaxy S9 een stuk kleinere update is ten opzichte van de S8. Samsung verwacht zowel de Galaxy S9 als Galaxy S9+ vanaf 16 maart in de winkel te hebben voor een bedrag van respectievelijk 849 en 949 euro. Je krijgt hiervoor 64 GB aan opslaggeheugen maar wat via een geheugenkaartslot zelf eenvoudig uit te breiden is. Er komt daarnaast ook nog een 256 GB uitvoering beschikbaar, wanneer en voor hoeveel is nog onbekend.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Black
€ 289,00 € 289,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 299,90 € 310,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel