Sony luidt met Xperia XZ2 en XZ2 Compact nieuw design in


Sony heeft haar volgende generatie telefoons aangekondigd op het Mobile World Congress. De Xperia XZ2 en XZ2 Compact krijgen een nieuw uiterlijk met randloos scherm en staan letterlijk bol van de Sony-technieken.

Sony weet haar Xperia-telefoons altijd te voorzien van interessante multimedia-technieken die elders in het bedrijf worden bedacht. De telefoons zijn daarom ook vaak een showcase voor andere fabrikanten. Sony was bijvoorbeeld de eerste met super slow motion video, iets wat later ook terugkwam bij andere fabrikanten. Ook dit jaar weet Sony de grens weer te verleggen; denk aan 4K HDR-video en Dynamic Vibration System.

Sony Xperia XZ2 Deep Green
De Xperia XZ2 in Deep Green

De Xperia XZ2 krijgt een 5,7 inch groot 18:9-scherm met Full HD+ resolutie en HDR-weergave. Het is voor het eerst dat Sony overstapt op randloze schermen al blijven er boven en onder nog wel aanzienlijke balken over. Achterop de XZ2 steelt de Advanced Motion Eye-camera weer de show die video tot 960 beelden per seconde kan schieten. Ditmaal in maximaal Full HD. Ook nieuw is het schieten van HDR-video in maximaal 4K, een unicum voor een mobiele telefoon. Sony heeft verder gesleuteld aan haar 3D Creator app die nu sneller en beter beelden in 3D kan vastleggen. Sony heeft ook wat nieuws bedacht; Dynamic Vibration System. Deze gevoelige trilmotor analyseert de af te spelen audio en laat je toestel hierop meetrillen. Je voelt hierdoor de muziek wat een geheel nieuwe ervaring moet opleveren. Waarvan akte. De waterdichte Sony Xperia XZ2 is vanaf 16 maart te bestellen en ligt 6 april voor een bedrag van 799 euro in de winkel. Beschikbare kleuren zijn Liquid Silver, Liquid Black en Deep Green.

Sony Xperia XZ2 Compact

Voor wie houdt van kleinere telefoons kondigt Sony de Xperia XZ2 Compact aan. Hier staat een 5 inch scherm centraal met eveneens dunne schermranden en een verhouding van 18:9. Ook hier een HDR-scherm met Full HD+ resolutie waarmee Sony eindelijk afscheid neemt van de door ons gewraakte HD-resolutie op de Compact-serie. Net als de XZ2 beschikt de XZ2 Compact over krachtige stereo speakers. Dat zelfde geldt voor de Advanced Motion Eye-camera met 4K HDR-video als scherpe super slow-motion. Beide toestellen worden zelfs aangedreven door hetzelfde type processor; de Snapdragon 845 van Qualcomm.

Sony Xperia XZ2 Compact Moss Green
De Xperia XZ2 Compact in Moss Green

Verschillen zitten hem naast het formaat in de materiaalkeuze. Achterop is deze XZ2 Compact niet van glas maar van anti-scratch hard-grade polycarbonaat (plastic). Ook is de XZ2 Compact niet in staat om draadloos opgeladen te worden. Gelukkig is hierdoor de prijs wel wat lager uitgevallen; een adviesprijs van 599 euro. Verwacht ook de Sony Xperia XZ2 Compact vanaf 6 april in de winkels in de kleuren White Silver, Black en Moss Green.


Prijsvergelijker Sony Xperia XZ2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 601,48 € 601,48   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia XZ2


Prijsvergelijker Sony Xperia XZ2 Compact
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 399,99 € 399,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia XZ2 Compact


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel