Wiko betreedt met View 2 en View 2 Pro het randloze-telefoon-tijdperk


Wiko heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de View2-serie aangekondigd. De View2 en View2 Pro kennen een groot randloos scherm met 19:9-verhouding en bovenin een kleine uitsnede voor de selfiecamera. Daarmee oogt hij wat op de Essential Phone die dit idee eerder nog bedacht.

De Wiko View2 en View2 Pro vormen toch wel één van de meest bijzonder vormgegeven telefoons die Wiko ooit uitbracht. Beiden zijn uitgerust met een 6 inch groot scherm met bijzondere 19:9-verhouding. Het scherm zit bovenaan en langs de zijkant tegen de rand aan. Bovenin vinden we alleen een inkeping voor de selfiecamera. Onderaan is wel een kleine balk te vinden. Wiko heeft de interface van Android en haar apps licht aangepast om maximaal gebruik te maken van de schermverhoudingen.

Wiko View 2
De Wiko View 2

Verschil tussen de View2 en View2 Pro zit hem met name in de camera's. De View2 kent een enkele 13 megapixel camera achterop met lichtsterke f/2.0 lens. De Wiko View2 Pro kent juist een dubbele Sony IMX499-camera van 16 megapixel en f/1.75 lens met een maximale groothoek van 120 graden. Beide camera's zijn in staat om portretfoto's te schieten met onscherpe achtergrond, alleen bij de View2 Pro kan je deze live vooraf op het scherm zien. Ook alleen aanwezig op de Pro; slow motion video en time lapse. Wel beschikken beide toestellen over cinematografische effecten en een video-editor.

Wiko View2 Pro
View2 Pro

Zowel de Wiko View2 als View2 Pro beschikken over een Qualcomm-processor met acht kernen, al is de Pro iets hoger geklokt en beschikt hij in plaats van over 3 over 4 GB aan werkgeheugen. Beiden beschikken wel over dezelfde batterijcapaciteit; 3000 mAh. Wiko heeft nog geen prijzen bekend gemaakt en we durven ook nog niet te zeggen wanneer ze in de winkels zullen liggen. Dat is iets wat we de komende dagen in de gaten moeten houden.Praat mee over dit artikel