Bedrijf claimt alle moderne Apple iPhones te kunnen kraken


Het zou het Israëlische Cellebrite zijn gelukt om iPhones met iOS 11 te kraken. Aan de grote klok hangt Cellebrite het nieuws niet en ook Apple heeft nog niet gereageerd maar het bedrijf heeft in het verleden wel vaker succes gehad met het kraken van de volgens Apple extreem veilige iPhones.

Niets is onkraakbaar, hoe hard je je best ook doet om hackers buiten de deur te houden. En Apple doet heel aardig z'n best. Het slaat zichzelf ook vaak op de borst dat het veiligheid, encryptie en authenticatie hoog in het vaandel heeft staan. Toch lukt het naar verluidt Cellebrite om zelfs iPhones met het nieuwe iOS 11 te kraken, waaronder de zeer veilig geachte iPhone X.

Hacker
Hoe het Cellebrite gelukt is om binnen te dringen is onbekend, maar ze zijn binnen

Het zijn vaak overheden die gebruikmaken van de diensten van Cellebrite om toegang te krijgen tot iPhones van verdachten. De zaak die het meest in het nieuws was die van de San Bernardino-schutter uit 2015. Het lukte lange tijd niet om in de iPhone 5c te komen van de verdachte en Apple werd via de rechter gedwongen om mee te werken. Zo ver kwam het niet; het lukte Cellebrite om alsnog in de telefoon te komen.

iOS 11 niet ongevoelig

Dat het Cellebrite gelukt is om iOS 11 te kraken blijkt uit het feit dat het bedrijf een iPhone 8 binnengedrongen is. Dat toestel draait alleen maar iOS 11. Overigens is het goed mogelijk dat Apple met een iOS 11-beveilingsupdate inmiddels de gaten gedicht heeft waarmee Cellebrite binnen wist te dringen. Het is daarom raadzaam altijd zo snel mogelijk updates uit te voeren. Denk nu trouwens niet dat door dit nieuws Android-smartphones veiliger zijn, ook die zijn gewoon vatbaar voor diverse aanvallen en mogelijk is iOS 11 zelfs veiliger dan Android. Onkraakbaar alleen niet.

Afbeelding: The Preiser Project (cc)
(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 202,00 € 202,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel