FBI klaagt over strenge beveiliging iPhone 6


De FBI en NSA hebben problemen met het omzeilen van de iPhone 6-beveiliging. Apple heeft standaard de encryptie aangezet waardoor berichten en foto's niet meer zomaar toegankelijk zijn. En Apple kan ook niet meer een iPhone ontcijferen.

Privacy is steeds meer een ding geworden en bedrijven als Apple en Google zijn het zat om telkens naar de rechtbank te moeten als de autoriteiten eisen een in beslag genomen iPhone of Android-telefoon te ontcijferen. Apple kan het simpelweg niet meer omdat ze standaard de encryptie hebben aangezet voor nieuwe iPhones. En ook Google start hier binnenkort mee. Dit tot frustraties en ongenoegen van instanties als de FBI en NSA.

Apple iPhone 6 and 6 Plus
Apple heeft de beveiliging van iPhones opgeschroefd

Zo stelt de baas van de FBI dat hij het onmogelijk vindt uit te leggen aan ouders van ontvoerde kinderen dat hij de iPhone van een verdachte niet kan inzien omdat bedrijven deze maximaal beveiligen. Hij ziet graag dat met een gerechtelijk bevel een telefoon altijd moet kunnen worden ontcijferd. Of de instanties daadwerkelijk buitengesloten worden valt nog maar te bezien. Apple claimt dat het met huidige computers zeker 5 en een half jaar duurt voordat een iPhone-wachtwoord gekraakt is. Al is het nog maar de vraag of de NSA geen snellere computers en geavanceerdere logaritmes tot z'n beschikking heeft. Bovendien kunnen e-mails en foto's altijd nog op een andere manier verkregen worden, al was het maar omdat die niet alleen op iemands telefoon staan maar ook op servers van derden. En die zijn ook altijd nog opvraagbaar.

Bron: NY Times


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 109,00 € 109,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 115,00 € 115,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
64 GB Silver Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel