Google onthult eerste goedkope Android One-modellen


Google heeft haar eerste Android One-modellen aangekondigd. Eenvoudige Android-telefoons zonder skin die eenvoudige geüpdatet kunnen worden en die bedoeld zijn voor opkomende markten. Verwachte verkoopprijs: iets meer dan 80 euro.

Om de goedkope Android One-serie mogelijk te maken heeft Google een standaard gemaakt waaraan een One-toestel zou moeten voldoen. Door slechts beperkte hardware toe te staan kunnen de kosten naar beneden en kan Google de modellen eenvoudig en snel van updates voorzien. Fabrikanten mogen bovendien geen skin toepassen om zo de pure Android-ervaring te garanderen. Eenvoudige en betaalbare Nexus-modellen dus.

Spice Android One
Eén van de eerste Android One-telefoons

Wel mogen fabrikanten apps meeleveren maar alleen als die door de gebruiker zelf te verwijderen zijn. Micromax, Spice en Karbonn zijn de eerste fabrikanten die met een Android One-toestel komen. Bijna allemaal zijn het 4,5 inch grote telefoons met 1 GB aan RAM, een 1,3 GHz quadcore processor en Dual SIM-mogelijkheden. Verwacht de Android One-modellen niet op korte termijn in de Nederlandse winkel. Ze zijn met name bedoeld voor opkomende markten zoals India. Het enige nadeel dat wij kunnen verzinnen is voor HTC. Die wil waarschijnlijk niet dat de eenvoudige Android One-modellen verward worden met haar high-end One-serie.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel