“Samsung verkoopt dit jaar 11 miljoen Galaxy Note 4’s”


Het toestel moet de winkels nog bereiken maar nu al wordt verwacht dat Samsung 11 miljoen exemplaren van de Note 4 gaat verkopen. Dit is althans de eerste inschatting van meerdere analisten.

Het aantal van 11 miljoen Note 4's moet Samsung als muziek in de oren klinken. Toch zullen ze stiekem op meer gehoopt hebben. Deze prognose weet namelijk de verkoopaantallen van de Note 3 niet te overtreffen.

Samsung Galaxy Note 4
Deze twee maken deel uit van 11 miljoen in totaal

Hiermee lijkt de Galaxy Note 4 niet het financiële succes op te leveren dat Samsung momenteel kan gebruiken. De laatste kwartalen zullen sowieso moeilijk worden. Samsung zal proberen van haar voorraden Galaxy S5 af te komen voordat diens opvolger wordt aangekondigd, en ook de marketinguitgaven liggen deze periode hoger. We hoeven echter geen medelijden te hebben Samsung, ze verdienen nog steeds heel erg veel geld. Het is alleen wel minder dan eerst en dat maakt aandeelhouders nerveus.

Galaxy Note Edge

De analisten hebben ook wat gezegd over de Galaxy Note Edge waarvan het scherm tot over de rechterzijkant gebogen is. Ze verwachten dat Samsung daar 1 miljoen exemplaren van verkoopt.

Bron: Yonhapnews.co.kr


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel