Eerste Android One-telefoon komt naar Europa


De Karbonn Sparkle V komt naar Europa! Op zich niets bijzonders een Indiase Android-telefoon die hier uitkomt, behalve dan dat de Sparkle V de eerste Android One-telefoon is die in Europa wordt uitgebracht.

Android One moeten extra voordelige Android-telefoons zijn. Mede doordat Google slechts een beperkt aantal specificatiemogelijkheden voorschrijft. Dan kunnen de kosten omlaag en dat vertaalt zich in goedkope telefoons. Handig voor opkomende markten zoals India en Brazilië. Wat dat betreft is het ook de omgekeerde wereld dat uitgerekend een Indiaas merk een Android One uitbrengt in het relatief rijke Europa.

Karbonn Sparkle V

En toch gebeurt precies dat. De Karbonn Sparkle V komt vooralsnog eerst in het Verenigd Koninkrijk uit via Amazon en het is niet ondenkbaar dat hij het kanaal overspringt naar het vasteland. Mocht dat gebeuren dan ben je bij deze voorbereid op een 4,5 inch grote Android-telefoon met FWVGA-resolutie, 5 en 2 megapixel camera en een quadcore Mediatek-processor op 1,3 GHz. Verwachte verkoopprijs bedraagt 165 euro.


Gerelateerd nieuws