Sonim XP7 is bedrijfs eerste “onverwoestbare” Android-telefoon


We zien Android-smartphones de laatste tijd wel steeds vaker bestand zijn tegen water en stof. Maar dat ze nou echt tegen een stootje kunnen; nee. De Sonim XP7 is dat wel en is daarmee Sonim's eerste Android-telefoon met 4G.

Sonim-telefoons noemen we hier op de redactie wel eens gekscherend "bouwvakkerstelefoons". Je kunt er gerust een hamer op laten vallen en modder, water, stoten en vallen doen hem niets. Nadeel is dan wel dat de Sonim-telefoon doorgaans wat eenvoudig in gebruik zijn. Je kunt er niet zomaar even mee op Twitter bijvoorbeeld. De XP7 gaat dat veranderen.

Sonim XP7 specsheet

Want het is de eerste Android-smartphone van het bedrijf dat tevens voorzien is van 4G. En je hoeft niet bang te zijn dat je je handschoenen moet uittrekken om de XP7 te bedienen, hij kan prima overweg met werkhandschoenen. Zelfs als ze nat zijn. Dat is geen probleem dankzij de IP68/IP69 certificering wat inhoudt dat hij 30 minuten onder 2 meter water kan blijven, vallen van 2 meter overleeft, schokken van 30G kan weerstaan en tegen temperaturen van -20 en 55 graden kan. Ook olie en andere chemicaliën doen hem niets. Daar is Sonim zo van overtuigd dat ze 3 jaar extra garantie op de XP7 bieden.

Crowdfunding

Om een exemplaar te bemachtigen kun je terecht op de speciale Indigogo-pagina waar je voor 579 dollar al de trotse bezitter van de Sonim XP7 kunt worden. Als er genoeg aanmeldingen zijn dan gaat Sonim de toestellen maken en leveren. Onlangs zocht ook Jolla geld via crowdfunding om een tablet te maken. Die haalde binnen een dag de vereiste opbrengsten. Sonim moet nog even. Op moment van schrijven stonden ze nog op de helft van de benodigde 150.000 dollar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel