HTC komt in 2018 met 5 tot 6 smartphones, mogelijk met dubbele camera


HTC legt zichzelf het voor 2018 het doel op om tussen de 5 en 6 nieuwe modellen uit te brengen. Tenminste één daarvan krijgt een dubbele camera. Het bedrijf probeerde het al eens met een dubbele hoofdcamera maar dat sloeg niet aan.

Het zit HTC ook niet mee. Telkens als het met iets nieuws komt lijkt het bijna niemand te interesseren. Komen anderen met precies hetzelfde dan gaat het enthousiasme wel door het plafond. Denk aan extra lichtgevoelige camerasensoren, unibody metalen behuizing, stereo speakers of dubbele camera's. Allemaal probeerde HTC het, sloeg het niet aan, en stapte het er weer vanaf. Toch lijkt het bedrijf binnenkort weer met een smartphone met dubbele camera te komen.

HTC One M8 met dubbele camera
HTC probeerde het al eens eerder

Reden daarvoor is dat het publiek de zogenaamde portretstand van de concurrentie wel kan waarderen. Hierbij maak je de achtergrond onscherp wat leuke foto's oplevert. HTC's laatste telefoon met dubbele camera was de One M8s, een lichte update van de M8. Die dubbele camera-sensor gebruikte HTC vooral voor het achteraf kunnen veranderen van de focus. Leuk maar niet onmisbaar. Al met al verwacht HTC in 2018 zo'n 5 à 6 nieuwe modellen uit te brengen. Voor 2017 waren dat er nog 6 à 7. Een kleiner portfolio licht voor de hand; het bedrijf verkocht een groot deel van haar werknemersbestand aan Google. Welke functies deze telefoons krijgen naast een mogelijke dubbele camera is onduidelijk. Het bedrijf zet de laatste tijd flink in op knijpbare randen, zoals met de U11+. Dat lijkt ook voor 2018 ook een logische functie te worden.

(via)


Prijsvergelijker HTC U11+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U11+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel