HTC One M8s


HTC One M8s
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten HTC One M8s

  • Batterij 10% groter ten opzichte van voorganger
  • Camera beschikt over flink meer megapixels
  • Twee camera's aan achterzijde voor extra mogelijkheden

Minpunten HTC One M8s


De HTC One M8s in het kort

De HTC One M8s lijkt sterk op de One M8 uit 2014. De behuizing is identiek en ook veel van de functies komen overeen. Nieuw is echter een andere processor en de camera krijgt flink meer megapixels.

Maakt de One M8s het verschil?

HTC wil de One M8 uit 2014 graag door blijven verkopen en heeft hem daarom licht geüpdatet. Weg is daarom de 4 megapixel UltraPixel-camera aan de achterkant. Deze is ingeruild voor een 13 megapixel camera zodat de One M8s meer overeenkomt met andere high-end smartphones. Ook weg is de Snapdragon 801-processor, die is vervangen door een Snapdragon 615. Die is op papier iets minder krachtig maar beschikt wel over meer cores. Bovendien is de chip nu 64-bits. In combinatie met de 10% dikkere batterij verwachten we echter een langere accuduur.

Toch ook vertrouwd

De HTC One M8s is echter geen volledig nieuw toestel. Zo is daar nog altijd de vertrouwde aluminium unibody behuizing. Dat geeft hem een premium look en het voelt bovendien fijn in de hand. Ook treffen we aan de voorzijde nog altijd de BoomSound-speakers aan. Geluid komt dus van voren en klinkt daardoor extra hard. Ideaal voor het beluisteren van muziek of het bekijken van een film. Ook draait deze One M8s net als andere HTC telefoons de Sense-interface. Daardoor ziet alles er net even wat mooier uit dan op een gemiddelde andere Android-telefoon.

Belangrijkste HTC One M8s specificaties

  • Keuze uit 32 en 64GB aan geheugen (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
  • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor
  • 13 megapixel camera met Full HD video-opname
  • Display van 5.0 inch + Corning Gorilla-glas
  • Rappe-processor (Snapdragon 615) bijgestaan door 2 GB aan werkgeheugen
  • Ondersteuning voor snel 4G-internet LTE
  • Bekijk alle HTC One M8s specs

M8s of M8?

HTC hoopt met een paar kleine wijzigingen het leven van de One M8 nog verder te rekken, maar het verschil met deze One M8s is dus minimaal. Op moment van aankondigen verkoopt HTC ook nog altijd de One M8. Die is echter flink in prijs gedaald waardoor het prijsverschil met deze M8s minimaal is. Het loont dus de moeite om ook naar aanbiedingen van de One M8 te kijken.


Concurrenten van de HTC One M8s

Vergelijk de HTC One M8s met deze producten


Praat mee over de HTC M8s