Uitgebreide preview van HTC U11+ en U11 Life te vroeg online


Lorenz Keller van het Zwitserse Blick heeft z'n video over de HTC U11+ net een dag te vroeg online geslingerd. Handig voor ons want daardoor krijgen we een dag eerder een uitgebreide preview van het toestel. Ook zichtbaar in de video is de eveneens onaangekondigde U11 Life.

De HTC U11+ lijkt een toestel met dunne schermranden te worden en een licht doorschijnende behuizing. Volgens @evleaks noemt HTC dit 'Translucent Black' en hij plaats ook een afbeelding van de uitvoering op z'n tijdlijn. HTC lijkt qua schermrand niet zo minimalistisch te doen als zeg Apple en Samsung maar toch gaan de randen grotendeels de prullenbak in. Ook HTC lijkt getuige onderstaande video de vingerafdrukscanner naar de achterkant te verhuizen.

Door de transparante achterkant zien we dat de HTC U11+ beschikt over draadloos laden en verder maken we op uit de beelden dat ook de U11+ knijpgevoelige zijkanten heeft. Daar kun je bij HTC diverse handelingen mee uitvoeren, zoals het nemen van een foto. Keller noemt verder het bedrag van 800 Zwitserse Frank, omgerekend is dat 735 euro. De U11 Plus belooft dus geen goedkope telefoon te worden.

HTC U11 Life

Ook laat hij kort de U11 Life zien, het eenvoudigste lid uit de U11-familie. Hier meet het scherm 5,2 inch met boven en onder wel flinke balken. Die ruimte benut HTC door voorop een vingerafdrukscanner te plaatsen met daarnaast aanraakgevoelige bedieningsknoppen. Toch valt ons oog op de Android-versie. De HTC U11 Life lijkt niet over HTC's Sense-schil te beschikken maar over stock Android. Eerder al ging het gerucht dat de U11 Life een Android One-toestel ging worden en dat lijkt nu bevestigd te worden door de beelden. Reken dus op Android 8.0 Oreo met maar liefst 3 jaar lang updates. HTC kondigt beide toestellen naar alle waarschijnlijkheid op 2 november officieel aan.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel