WileyFox migreert Swift 2-serie van Cyanogen naar Android 7.1.1


WileyFox kondigt een upgrade aan voor de Swift 2-serie waaronder de Swift 2, Swift 2 + en Swift 2X naar Android 7.1.1. Deze toestellen draaien momenteel nog Cyanogen OS waarvan de ontwikkeling onlangs werd stopgezet.

Hierdoor dreigden de toestellen van WileyFox geen updates meer te ontvangen. Om dat probleem nu voor te zijn kondigde het in Londen gevestigde bedrijf eerder al aan naar alternatieven te zoeken en wel in de vorm van Android versie 7.1.1. Cyanogen is gebaseerd op Android dus die overstap lag voor de hand. Het eerste resultaat van deze migratie komt vandaag en is te downloaden voor de WileyFox Swift 2, Swift 2+ en de Swift 2X. Het gaat trouwens wel om een fork van Android 7.1.1 waar WileyFox zelf aan verder zal ontwikkelen.

WileyFox Swift 2X
Ook de Swift 2X gaat naar Android Nougat

WileyFox maakt in haar persbericht bekend dat de overige telefoons uit het assortiment later zullen volgen. Zo zal de eerste Swift-serie en de Storm-serie in mei worden geüpdatet waarna de Spark-serie in juni volgt. Eind juni moet de gehele migratie voltooid zijn. De overstap van Cyanogen naar Android moet voor gebruikers een vrij pijnloze overstap zijn. De gehele look-and-feel zal grotendeels behouden blijven. Bovendien krijgen gebruikers nu de beschikking over de Google-diensten waaronder toegang tot de Play Store en blijven ook vertrouwde WileyFox-apps zoals beveiligde mappen (FolderLock) en het kunnen blokkeren van spamnummers (Truecaller) behouden. Het blijft nog even onduidelijk hoe toestellen ook in de toekomst updates zullen ontvangen maar in hetzelfde persbericht spreekt WileyFox mij monde van Chief Marketing Officer Naeem Walji de belofte uit dat alle toestellen, dus niet alleen de vlaggenschepen, de laatste Android-updates zullen ontvangen.


Prijsvergelijker WileyFox Swift 2

Toon alle aanbiedingen van de WileyFox Swift 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel