Bixby-assistent pas later beschikbaar voor Samsung Galaxy S8


Amerikaanse eigenaren van een Samsung Galaxy S8 kunnen vooralsnog geen gebruikmaken van Bixby; de nieuwe gesproken en digitale assistent. Bixby was juist één van de belangrijkste vernieuwingen op de S8.

Een reden voor het uitstel moet gezocht worden in de prestaties van Engelse spraakherkenning volgens een bericht van de WSJ. De Amerikaanse verkrijgbaarheid van Bixby wordt nu geschat op eind mei. Het niet meteen beschikbaar zijn de slimme assistent is een domper voor Samsung, de Galaxy S8 en S8+ is zelfs uitgerust met een speciale Bixby-knop. Hiermee kan de digitale assistent meteen opgeroepen worden. Deze knop zal voorlopig dienst weigeren.

Samsung Bixby op Galaxy S8

Los van Bixby richt Samsung zich met name op het Infinity-scherm. Door het grotendeels wegvallen van schermranden ontstaat een nieuwe vormgeving en een betere kijkervaring. Zowel de S8 als de S8+ zijn voor respectievelijk 799 en 899 euro te pre-orderen en zijn eind april verkrijgbaar in de kleuren Orchid Grey, Arctic Silver en Midnight Black. Kopers treffen verder een AKG-koptelefoon in de doos aan ter waarde van 99 euro. Het uitstellen van Bixby heeft voor ons verder weinig gevolgen. Bixby is namelijk niet in het Nederlands beschikbaar. Concreet heeft Samsung nog niets gezegd over Nederlandse beschikbaarheid behalve dat het werkt aan ondersteuning voor meer apps en meer talen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
Gold
€ 528,00 € 528,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8 met abonnement


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+ met abonnement


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel