LG introduceert compacte G6 met groot FullVision-scherm


LG heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona de G6 als nieuw vlaggenschip onthult. De komst van het toestel was al bekend gemaakt maar nu weten we ook de volledige details van deze waterdichte telefoon met groot FullVision-scherm.

Bijzonder aan de onthulde G6 is het grote beeldscherm dat een groot gedeelte van de voorzijde van het toestel beslaat. LG noemt dit scherm FullVision en dankzij z'n opmerkelijke aspect ratio van 18:9. Door dit opmerkelijke grote 5,7 inch scherm krijgen klanten een groter scherm zonder een grotere telefoon.

LG G6

De LG G6 bestaat uit een metalen frame, licht afgerond glazen achterkant en een IP68-waterdichte behuizing. Hiermee breekt LG met vorige modellen en stapt het tevens af van het eenmalige modulaire ontwerp van de G5. De focus dit jaar ligt duidelijk op het scherm. Het heeft hiervoor wel een nieuwe form factor moeten ontwikkelen waarbij een groot scherm in een compacte behuizing past. Deze tegenstrijdigheid moet een dubbele wens van gebruikers realiseren; een groot scherm dat in je hand past. En ondanks de op het oog opmerkelijke aspect ratio is het een formaat dat we vaak in de filmindustrie tegenkomen. Bovendien zorgt LG er met technieken zoals Dolby Vision en HDR 10 voor dat het toestel optimaal gebruik maakt van het FullVision-scherm. LG heeft ook een geheel nieuwe interface moeten maken (UX 7.0) dat gericht is op het 18:9 scherm met afgeronde hoeken en nieuwe icoontjes.

Zoomen dankzij 125 graden groothoeklens

Achterop de G6 zitten twee 13 megapixel camera's waarvan één met een groothoeklens van maximaal 125 graden en een andere met 71 graden lens. Door te zoomen wisselt de LG G6 naadloos tussen beide camera's waardoor je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. Het zoomniveau is niet zo groot als bij de Apple iPhone 7 Plus maar het begin is er. Voorop zit een selfiecamera met een 100 graden groothoeklens. Hiermee zijn groepselfies mogelijk omdat er meer in beeld past.

LG G6 camera interface

LG G6 leverbaar

LG levert de G6 in drie verschillende kleuruitvoeringen; Ice Platinum / Astro Black en Mystic White. Kopers krijgen er gratis 6 games bij die te downloaden zijn in de Google Store. Onder de games titels zoals Temple Run 2 en Spider Man Unlimited. Of deze aanbieding ook geldt voor Nederlandse kopers moet nog blijken. De LG G6 komt ook met Google Assistent. Tot nu toe was die functie alleen bestemd voor de eigen Google Pixel en Pixel XL. Vreemd genoeg komt de variant met de Quad DAC voor beter geluid hier niet uit. Mogelijk komt daarvoor wel in de plek de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt maar reken op hoge bedragen.


Prijsvergelijker LG G6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Gold
€ 474,03 € 474,03   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG G6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel