Huawei introduceert ultradunne P10 en P10 Plus


Huawei heeft een dag voor de start van het MWC in Barcelona de P10 en P10 Plus aangekondigd. Beide telefoons volgen de P9 op en kennen naast een dun profiel van minder dan 7 millimeter een vingerafdrukscanner voorop.

Huawei begint haar persconferentie met een uitgebreide uitleg over de nieuwe kleuren voor de P10. Naast de traditionele zwart, wit en goud voegt Huawei twee nieuwe kleuren toe; blauw en groen. Nieuw dit jaar is de waterdichte behuizing en dat de vingerafdrukscanner van de achterzijde naar de voorkant verhuisd is. Er zijn ook zaken hetzelfde gebleven. Zo zit er achterop nog altijd een dubbele camera die in samenwerking met Leica is gemaakt. Huawei belooft dat iedere foto een coverfoto wordt.

Huawei P10 en P10 Plus
De nieuwe Huawei P10 en P10 Plus

Nog altijd is één van die camera's zwart/wit. De cameraresolutie daarvan is 20 megapixel. De andere camerasensor is 12 megapixel groot en ziet wel in kleur. Gecombineerd moet de fotokwaliteit omhoog gaan, en dankzij de vergrote f/1.8 aperture ziet de Huawei P10 meer in het donker. De autofocus wordt dit jaar verzorgd door maar liefst 4 verschillende technieken waardoor razendsnel scherpe foto's geschoten kunnen worden. De samen met Leica ontwikkelde Portrait Mode schiet dankzij het scannen van gezichten in 3D extra scherpe en fraaie portretfoto's. Ook aanwezig dit jaar is Hybrid Zoom waarmee tot 2x zonder kwaliteitsverlies ingezoomd kan worden.

Eén van de verschillen tussen de P10 en P10 Plus is natuurlijk het formaat. En een grotere behuizing betekent meer ruimte voor een grotere batterij. In de P10 Plus was blijkbaar ruimte voor een 3.750 mAh exemplaar wat zelfs vandaag de dag erg groot is. Ook zit er verschil in beeldscherm. De kleinere krijgt een 5,1 inch Full HD-scherm, de grotere een 5,5 inch scherm met Quad HD-resolutie.

Huawei brengt de P10 en P10 Plus uit in de kleuren Graphite Black, Mystic Silver, Ceramic White, Greenery, Dazzling Blue, Dazzling Gold, Rose Gold en Prestige Gold. Prijzen voor de Huawei P10 beginnen bij 599 euro en de eerste beschikbaarheid is 24 maart. De grotere P10 Plus moet 749 euro kosten en ligt vanaf 10 april in de winkels. Vroege bestellers krijgen daar zelfs een Leica Sofort instant camera bij ter waarde van 289 euro.

(Wordt vervolgd)


Prijsvergelijker Huawei P10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Black
€ 316,62 € 316,62   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel