Verkoper maakt Huawei P10 Lite officieel


Naast de zojuist aangekondigde P10 en P10 Plus komt Huawei ook met de Huawei P10 Lite op de proppen. Vreemd genoeg werd er tijdens de P10-presentatie totaal geen melding gemaakt van dit nieuwe instapmodel.

Melding van de Huawei P10 Lite kwam via een mail van een bekend verkoopkanaal waar NieuweMobiel.NL de hand op wist te leggen. De Huawei P10 Lite krijgt opvallend genoeg een groter scherm mee dan z'n P10 broer. Van hoek tot hoek meet het 5,2 inch waarmee hij krap 0,1 inch groter is. De resolutie is Full HD wat dan wel weer hetzelfde is. Van welke schermtechniek Huawei gebruik maakt is nog even onduidelijk maar we vermoeden IPS of LTPS. De cameraresolutie komt uit op 12 megapixel en in tegenstelling tot de P10 en P10 Plus is hier slechts gebruik gemaakt van één camerasensor. De cameralens kent een maximale opening van f/2.2.

Huawei P10 Lite

Ander verschil is dat de vingerafdrukscanner achterop zit. Bij de P10 en P10+ zijn die juist naar de voorkant verhuisd. Wel gelijk is de selfiecamera met een keurige resolutie van 8 megapixel. De ingebouwde batterij kent een capaciteit van 3.100 mAh en Huawei voorziet ook de P10 Lite van Android Nougat. Drijvende kracht is een octa-core processor die de beschikking heeft over een keurige 4 GB aan werkgeheugen. Van welke chipset Huawei precies gebruik maakt is nog onbekend maar mogelijk past het een eigen Kirin-chipset toe. Prijzen zijn op moment van schrijven nog niet bekend. Beschikbare kleuren zijn in ieder geval zwart, goud en wit.


Prijsvergelijker Huawei P10 lite
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Black
€ 252,02 € 252,02   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10 lite


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel