Lenovo introduceert Motorola Moto G5 en G5 Plus


Lenovo heeft het MWC aangegrepen om de vijfde generatie Moto G aan te kondigen. Het toestel komt in twee uitvoeringen; de Moto G5 en de G5 Plus. Het blijven toestellen met een betaalbaar prijskaartje en degelijke specificaties.

Lenovo blijft nu het eigenaar is van het Motorola-merk nog steeds met opvolgers te komen van de betaalbare G-serie. De inmiddels vijfde generatie Moto G5 en G5 Plus zien er een stuk meer premium uit. Weg is het plastic en in de plaats daarvan is een metalen achterkant gekomen die een stuk fijner en meer premium aanvoelt. De achterkant van de Moto G5 is in tegenstelling tot veel andere modellen verwijderbaar en de batterij is verwisselbaar. Alleen de G5 Plus komt met een ingebouwde batterij.

Motorola Moto G5 Plus

De Motorola Moto G5 krijgt een 5,0 inch scherm met 13 megapixel camera met f/2.0 lens. De rekenkracht is afkomstig van een Snapdragon 430-processor van Qualcomm. Die krijgt in de Benelux de beschikking over 3 GB aan RAM-werkgeheugen. De gebruiker kan tot 32 GB aan data kwijt al zal een deel daarvan door het besturingssysteem worden ingenomen. Er is een verwisselbare 2.800 mAh batterij en de selfiecamera kent een maximale resolutie van 5.0 megapixel.

Moto G5 Plus

De Motorola Moto G5 Plus kent een iets groter 5,2 inch scherm en een 12 megapixel camera met opvallend lichtsterke f/1.7 lens. Daarmee bevindt de lens van de G5 Plus zich in het hogere segment. De ingebouwde batterij is 3.000 mAh groot en daarvan gebruikmakend is een Qualcomm Snapdragon 625-processor. Dat is een chipset met maar liefst acht kernen. Verwacht ook hier 3 GB aan werkgeheugen en 32 of 64 GB opslagruimte. De Motorola Moto G5 komt in een Dual SIM-uitvoering en zal vanaf maart verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 199 euro. De G5 Plus zal halverwege de lente komen en krijgt een adviesprijs mee van 279 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel