Voormalige BlackBerry Mercury met toetsenbord als KeyOne aangekondigd


TCL heeft voorafgaand aan het MWC de BlackBerry KeyOne aangekondigd. Dit toestel dat voorheen bekend stond onder naam Mercury is naast Android voorzien van een volledig en herkenbaar toetsenbord.

Normaliter zijn de toestellen die partner TCL voor BlackBerry maakt gebaseerd op bestaande ontwerpen. De BlackBerry KeyOne kent echter een uniek ontwerp dat we voorlopig nergens anders zullen zien. Het toestel kent onder het 4,5 inch groot scherm een volledig toetsenbord met de voor BlackBerry kenmerkende knoppen. De KeyOne wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 625 en daarmee kunnen we hem het beste indelen in de mid-range categorie. Geen instapper maar ook geen hyper luxe model zoals destijds de Passport wel was.

BlackBerry KeyOne hands-on

Wel high-end is de cameramodule want TCL heeft gekozen voor dezelfde cameramodule die we in de Google Pixel aantreffen. Nu schiet dat laatste model vooral mooie kiekjes dankzij z'n HDR-algoritme waarover de KeyOne niet beschikt. Waar het wel over beschikt is een vingerafdrukscanner die BlackBerry handig in de spatiebalk verwerkt heeft. Binnenin zit verder nog een batterij van iets meer dan 3.500 mAh. TCL lanceert de BlackBerry KeyOne met Android 7.1 wat op moment van schrijven de meest recente versie is. We verwachten de KeyOne vanaf begin april 2017 voor een prijs van 599 euro in de winkels.


Prijsvergelijker BlackBerry KEYone
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Silver
€ 794,65 € 794,65   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry KEYone


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel