Firmware Update Friday - Week 50


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Samsung Galaxy Note 4, Google Nexus 5, 5X, 6, 6P, Apple iPhone en de Apple Watch.

Samsung Galaxy Note 4 - Android 6.0 Marshmallow

Goed nieuws voor eigenaren van een Note 4 want Samsung is afgelopen week voorzichtig begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow. Ergens is dat wel opvallend want het huidige vlaggenschip de S6 beschikt nog niet over deze versie. Samsung rolt de update uit per land dus het kan nog even duren voordat jouw mobiel aan de beurt is. Het wachten wordt wel beloond want het toestel lijkt er sneller van te worden.

Google Nexus 5, 5X, 6, 6P - Android 6.0.1 Marshmallow

Ook goed nieuw voor eigenaren van de Google Nexus 5, 5X, 6 en 6P want zij krijgen deze week een nieuwe Marshmallow-versie. Het gaat om versienummer 6.0.1. Daaruit alleen al kunnen we afleiden dat het om een kleine update gaat. En toch zijn er functionele verschillen. Je krijgt er namelijk flink meer emoticons bij. Dat komt omdat Google is overgestapt op Unicode 8.0. Naast de hier genoemde telefoons krijgen ook de Nexus 7 en 9 tablets de versie voor hun kiezen te verwerken.

Apple iPhone 4s en hoger - iOS 9.2

Afgelopen week heeft Apple na vele testen iOS 9.2 vrijgegeven. Deze is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. iOS 9.2 bevat zoveel verbeteringen dat ze lastig samen te vatten zijn in een paar zinnen. Je vindt ze allemaal op een speciale Apple-webpagina. Er zijn in ieder geval flink wat verbeteringen aangebracht in Apple Music. Ook is de Safari View Controller onder handen genomen. Apps die een webpagina weergeven maken daar gebruik van. Daar zul je in de praktijk niet snel wat van merken maar ontwikkelaars krijgen nu wat meer vrijheid om informatie uit te wisselen. Verder zit iOS 9.2 vol met bugfixes. De moeite waard dus om hem te installeren. Zorg wel dat je een iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6 Plus, 6s of 6s Plus hebt.

Apple Watch - WatchOS 2.1

Apple heeft afgelopen week niet stil gezeten, ook de Apple Watch kreeg een nieuwe update te verwerken. WatchOS 2.1 brengt ondersteuning voor enkele nieuwe talen en verhelpt een groot aantal problemen. De update kan niet via het horloge uitgevoerd worden, hiervoor heb je de companion-app nodig op je iPhone. Upgraden naar 2.1 kan in het menu onder Algemeen > Software update. Zorg er alleen wel voor dat je Watch voor minimaal 50% aan batterij heeft. Anders gaat de update niet door.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel