Google stuurt Nexus 6 met pensioen


Google is gestopt met de verkoop van de Nexus 6 uit oktober 2014 in haar eigen Google Store. Het toestel is inmiddels opgevolgd door de Nexus 6P. Toch is het toestel nog steeds verkrijgbaar via andere kanalen.

Google baarde redelijk veel opzien met het uitbrengen van de Nexus 6. Het toestel was flink groter en tevens flink duurder dan de Nexus 5 die relatief gezien populair was. Als je kijkt naar de opvolger de Nexus 6P is aan die kritieken niet echt gehoor gegeven. Het toestel meet met 5,7 inch nog steeds vrij groot. Ook het prijskaartje blijft hoog. Desalniettemin blijft er voor de Google Nexus 6 dusdanig weinig bestaansrecht over voor Google om hem actief te blijven verkopen.

Nexus 6 cameramodule

De Nexus 6 zal de boeken ingaan als de eerste Nexus met een Quad HD-scherm. Oorspronkelijk had het toestel ook een vingerafdrukscanner moeten hebben. Bewijs daarvoor werd gevonden in de Android-code. Uiteindelijk liet Google die op het laatste moment vallen. Na het uit elkaar schroeven van de 6 bleek ook dat er een niet gebruikt notificatielampje aanwezig was. De directe opvolger, de Nexus 6P, werd in september 2015 uitgebracht. Een uitgebreide review over dat toestel volgt spoedig.


Prijsvergelijker Google Nexus 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB White
€ 677,37 € 677,37   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel