Firmware Update Friday - Week 43


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week aandacht voor onder meer de Apple iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, Watch, Google Nexus 5X, Samsung Galaxy Note 5, S6 edge, Alpha en de Motorola new Moto X.

Apple iPhone - iOS 9.1

Afgelopen week bracht Apple de eerste grote update uit van iOS 9. Met iOS 9.1 bevat naast de nodige bugfixes ook enkele nieuwe emoticons waaronder een middelvinger en een taco. Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan Live Photos. Het installeren van iOS 9.1 kan op een iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6 Plus, 6s en de 6s Plus. Als je een iPad of iPod Touch hebt kan de update in de meeste gevallen ook gewoon uitgevoerd worden.

Apple Watch - watchOS 2.0.1

Apple heeft afgelopen week niet stilgezeten en bracht ook een update uit voor de Apple Watch. Het gaat zoals uit het versienummer afgeleid kan worden om een kleine update, één die alleen enkele bugs verhelpt. Eén daarvan heeft betrekking op de batterij. Wat en hoe precies blijft onduidelijk, daarin blijft Apple wat vaag. De update is ruim 60 MB in omvang en kan via je iPhone binnengehaald worden.

Google Nexus 5X - MDB08I

Hij is nog niet eens leverbaar maar de Nexus 5X heeft alvast wel z'n eerste update te pakken. Update MDB08I verandert niets aan de Android-versie en verdere informatie over de inhoud ontbreekt. Onduidelijk is of de Google Nexus 5X standaard geleverd gaat worden met deze update. Zo niet dan raden we aan om deze update uit te voeren, dat kan geen kwaad.

Samsung Galaxy Note 5 - N920IDVU2AOJ4

Komen we aan bij de Samsungs die deze week allemaal op een update getrakteerd werden. De eerste is voor de Note 5. Ook hier gaat het wederom om een kleine onderhoudsupdate die louter bedoeld is om bugs te fixen. Gebruikers die de update installeerden meldden dat er enkele problemen met de batterij verholpen waren. Mocht je daar dus last van hebben dan raden we je aan om de update te installeren. Wanneer deze voor Nederlandse modellen beschikbaar is is nog onduidelijk.

Samsung Galaxy S6 edge - G925FXXU3COI9

Vervolgens een kleine update voor de Galaxy S6 edge van Samsung. Ook hier wordt niets gewijzigd aan de Android-versie, die blijft 'gewoon' op 5.1.1 staan. Samsung zelf meldt dat het gaat om beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen. Dat lijkt ons genoeg reden om de update uit te voeren. Die komt gewoon binnen op het toestel en daarvoor is dus geen computer nodig.

Samsung Galaxy Alpha - Android 5.0 Lollipop

Misschien wel de grootste update deze week is voor de Galaxy Alpha. Toen we hem van de week voorbij zagen komen moesten we goed checken of het echt waar was. We konden namelijk moeilijk geloven dat de Alpha nog niet onder 5.0 Lollipop draaide. En toch is het zo. Daar komt deze week wel verandering in want Samsung brengt een update uit. Waarom ze niet meteen naar 5.1 zijn gegaan is onbekend. Het leek ons wel voor de hand liggen. De van metaal gemaakt Alpha leent zich er ook wel voor. Mogelijk volgt die op een later moment dus alsnog.

Motorola new Moto X (2014) LPE23.32-25.3

Motorola sluit deze firmware update friday af met een Stagefright-fix voor de new Moto X uit 2014. Dat werd op zich tijd vooral als je bedenkt dat Motorola niet echt een schil toepast over haar telefoons. Daarmee kunnen ze Android-updates relatief snel uitrollen. Waarom dat bij deze new Moto X dan zolang geduurd heeft is onbekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel