Verwachting MWC 2018 - Welke smartphones worden verwacht?


Over een dikke week van nu start het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens deze vakbeurs worden vele nieuwe mobiele telefoons verwacht. Hoog tijd dus om alvast vooruit te blikken en een voorspelling te maken van welke smartphones daar aangekondigd zullen worden.

Net als voorgaande jaren worden weer vele fabrikanten verwacht, vrijwel ieder groot merk zal in Barcelona aanwezig zijn met uitzondering van Apple. Die houdt altijd een eigen event in het najaar. Het MWC start op maandag 26 februari en loopt tot donderdag 1 maart. De meeste fabrikanten hebben alvast een persevent gepland staan, veel daarvan zijn op de zondag daarvoor of op de maandag. Tijd om per fabrikant te kijken naar wat er allemaal verwacht wordt.

Agenda

Zaterdag 24 februari 2018
19:00Alcatel
Zondag 25 februari 2018
14:00Huawei
16:00Nokia / HMD Global
18:00Samsung
Maandag 26 februari 2018
08:30Sony
Dinsdag 27 februari 2018
07:30Asus

Samsung

Misschien wel het meest wordt uitgekeken naar Samsung die de Galaxy S9 en S9+ met zich zal meebrengen. Het bedrijf houdt op zondag 25 februari om 18:00 een Unpacked Event waar beide toestellen verwacht worden. Kondigde het bedrijf de S8 nog tijdens een apart event in New York City aan, ditmaal komt het weer terug naar het MWC net als bij de S6, S5 en S3. Samsung zal zich bij de S9 en S9+ niet zozeer richten op het uiterlijk, die is nagenoeg gelijk aan diens voorganger, maar juist op de camera op kunstmatige intelligentie.

Samsung Galaxy S9 en S9+ Lilac Purple
De S9 en S9+ in Lilac Purple via @evleaks

Sony

Vorig jaar kondigde Sony niet echt iets spannends aan tijdens het MWC maar dat zal dit jaar heel anders zijn. Er wordt namelijk een nieuw vlaggenschip verwacht en niet zomaar één. Na jarenlang hetzelfde ontwerp te hebben toegepast wordt er eindelijk iets 'nieuws' verwacht. Denk aan een langgerekt 18:9-scherm met dunne schermranden en mogelijk met een vingerafdrukscanner achterop. Het toestel waar wij ons meeste geld op in zetten is de XZ2 of Xperia XZ Pro. Er gaan de wildste geruchten waaronder een 4K OLED-scherm, dual camera en het ontbreken van een 3.5mm audio-jack. Het zou allemaal kunnen, we raden aan om nog even te wachten tot maandag 26 februari. Rond half negen in de ochtend weten we hopelijk meer.

LG

Inwoners uit de Benelux hoeven dit jaar niet veel van LG te verwachten. Het bedrijf kondigde traditiegetrouw haar G-vlaggenschip in Barcelona maar dat gaat in 2018 niet gebeuren. Wel ligt er alvast een V30 Plus in het vooruitschiet; een geüpgrade V30 met AI maar LG heeft al te kennen gegeven dat deze niet naar Nederland komt. Wel mogelijk is dat er een aantal mid-range modellen worden aangekondigd, waarschijnlijk in de voor LG populaire K-serie.

Huawei

Verwacht ook dit jaar geen vlaggenschip-nieuws van Huawei. De P20, Huawei P20 Plus en/of P20 Pro worden niet tijdens het MWC verwacht maar dinsdag 27 maart in Parijs. Het bedrijf heeft wel een event gepland staan al is nog onduidelijk wat daar aangekondigd gaat worden. Mogelijk een MediaPad-tablet of een nieuwe Huawei Watch-smartwatch.

Lenovo

We verwachten wel nieuwe telefoons van Lenovo, of anders gezegd nieuwe Motorola-telefoons. Het Chinese Lenovo zal naar alle waarschijnlijkheid de G6-serie officieel maken. We weten op moment van schrijven nog niet wanneer Lenovo haar event houdt maar we hebben de afgelopen weken genoeg gezien van een Moto G6, G6+ en G6 Play dat we vermoeden dat deze modellen in ieder geval aangekondigd zullen worden.

Motorola Moto G6, G6+ en G6 Play

Nokia

Van Nokia verwachten we ook enkele nieuwe modellen. Of beter gezegd, van HMD Global; het bedrijf verantwoordelijk voor de Nokia-modellen. Er zijn al afbeeldingen verschenen van de instap Nokia 1, mogelijk voorzien van Android Go, en van de Nokia 7+; een model met dubbele Carl Zeiss-camera. Er waren ook geruchten dat het Finse HMD Global de Nokia 9 zal tonen maar de berichtgeving daarvan droogt de laatste weken aardig op. Dat blijft dus nog even onduidelijk.

HTC

Van HTC weten we eigenlijk niet goed wat we dit jaar mogen verwachten. In ieder geval geen opvolger van de U11. Wel zijn er de laatste tijd geruchten over een Desire 12 met codenaam 'Breeze'. Dat is een 5,5 inch groot toestel met 18:9-verhouding, 13 megapixel camera, 5 megapixel selfieschieter en MediaTek-processor. Onduidelijk is of deze tijdens het MWC wordt aangekondigd. HTC heeft nog geen persevent gepland staan.

Alcatel

Verwacht wel het nodige geweld van Alcatel. Zo zagen wij al eerder de Alcatel 5, 3v, 3x, 3, 3c en 1x voorbijkomen. Voor deze nieuwe lijn geldt; hoe hoger het getal hoe uitgebreider hij is. Het bedrijf mag bij het grote publiek dan niet meteen eerste keus zijn, het weet soms nog wel eens te verrassen met interessante features. Het bedrijf maakte via Twitter bekend dat de Alcatel 5, 3v en 1x op zaterdag 24 februari zullen worden aangekondigd. Wanneer de overige modellen komen is nog onbekend.

BlackBerry

Van BlackBerry's partner TCL is nog onduidelijk wat ze komende MWC gaan doen. Eerlijk gezegd verwachten we wel een opvolger van de KEYone maar de geruchtenstroom daarover is opvallend stil. Meestal zoekt het bedrijf zelf actief de media om verzekerd te zijn van aandacht. Dat het nu zo stil is is mogelijk een goede voorspelling van wat gaat komen.

Asus

Wel voldoende nieuws rondom Asus. Dat bedrijf heeft de ZenFone 5 (2018) en mogelijk ook de ZenFone 5 Lite in de startblokken staan. Beide toestellen krijgen waarschijnlijk een modern scherm met 18:9-verhouding mee en dezelfde inkeping bovenin als de iPhone X. Wij verwachten dat ze echter voor flink minder geld over de toonbank zullen gaan. Een aankondiging wordt dinsdag 27 februari verwacht. Daarvoor moet je wel vroeg opstaan want het event start om 7:30.

Xiaomi

En dan hebben we nog het Chinese Xiaomi die ook dit weer het MWC zal aangrijpen om een nieuw vlaggenschip aan te kondigen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de Mi 7. Dit nieuwe monster krijgt volgens de geruchten maar liefst 8 GB aan werkgeheugen en de allernieuwste processor van Qualcomm. Of dat het enige model is dat tijdens het MWC het levenslicht zal zien is afwachten, mogelijk heeft Xiaomi nog meer voor ons in petto.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel