Hands-on verschenen van onaangekondigde Nokia 7+


Over iets meer dan een week wordt de Nokia 7+ verwacht. Officieel moeten we dus nog een paar nachtjes slapen voordat we hem in levende lijve zien. Dat geldt niet voor iedereen. De mensen van dit blog bijvoorbeeld die nu al een hands-on foto publiceren.

Het gaat om Vtechgraphy die vroegtijdig echte foto's van de Nokia 7+ publiceert. Daar zal fabrikant HMD Global niet blij mee zijn, wij wel. We krijgen niet alleen het toestel van een nieuwe hoek te zien, we zien in het kiekje ook de bevestiging van enkele specificaties.

Nokia 7+ in het echt
De Nokia 7+ in het echt

Zo valt moeilijk het beeldscherm over het hoofd te zien. We zien overduidelijk een 18:9 scherm wat vandaag de dag de trend is voor nieuwe mobiele telefoons. Boven en onder het scherm lijkt nog wel redelijk wat rand te zitten, vooral in vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en iPhone X. Door de lichtinval zien we ook dat HMD Global gebruikmaakt van 2.5D dat nabij de randen lichtjes gebold is. Dat is een afwerking die doorgaans als premium ervaren wordt. Eerder lekte al uit dat het toestel achterop over een dubbele camera met Carl Zeiss-lens beschikt. Bijzonder is verder dat het toestel Android One draait. Dat is Google's kale Android-versie waar andere fabrikanten gebruik van kunnen maken. Dat maakt het updaten een stuk makkelijk waardoor ze ook eerder binnenkomen. Het bedrijf bracht niet eerder een Android One-toestel uit, de 7+ lijkt die primeur te krijgen. Overige specificaties zullen ongetwijfeld binnenkort duidelijk worden wanneer de Nokia 7 Plus officieel aangekondigd wordt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel