Evan Blass lekt Nokia 7+ met Android One en instap Nokia 1


Eén van onze meest favoriete Twitteraar @Evleaks heeft afbeeldingen van de nog onaangekondigde Nokia 1 en 7+ geplaatst. Beide toestellen mogen dan gebroederlijk naast elkaar op de foto staan, ze konden niet verder van elkaar verwijderd zijn qua specificaties.

De Nokia 1 wordt het onbetwiste instapmodel met een ogenschijnlijk plastic behuizing met klein scherm en enorme schermranden. Momenteel is de Nokia 2 het voordeligste Android-model dat Nokia in het assortiment heeft met een laagste verkoopprijs van € 118. Er lijkt wel wat van metaal terug te komen in de Nokia 1 al lijkt het alleen om accenten te gaan. Denk aan de volumeknoppen en mogelijk een randje rondom de cameramodule.

Nokia 1
De kleurrijke Nokia 1

Evan Blass meldt verder zoals gebruikelijk geen specificaties maar uit de afbeelding kunnen we toch voldoende opmaken. Zo is er een selfiecamera en achterop nog camera ditmaal met flitser. Bovendien zien we er een speaker terug. Wat we niet zien is een vingerafdrukscanner en ook bedieningsknoppen onder het scherm lijken te ontbreken. Mogelijk is dit een verwijzing naar on-screen bediening waarbij alle knoppen zoals de terugknop onderaan het scherm worden weergegeven. Nokia deed dat ook al bij de Nokia 2 en het bespaart op onderdelen. Wel zo handig bij een instapmodel. Tot slot maken we op dat de Nokia 1 in verschillende kleuren beschikbaar zal komen, tenminste in marineblauw en rood. Of de achterkant ook te verwijderen is blijft nog even geheim, tot maandag 26 februari tenminste. Die datum lezen we af op het beeldscherm. Dat is ergens gek want HMD Global, het bedrijf achter deze Nokia 1, heeft voor zondag 25 februari een persconferentie gepland staan.

Nokia 7+ met Android One

Lekte Blass ook nog afbeeldingen van de Nokia 7+. Dat lijkt een variant te gaan worden op de bestaande Nokia 7 maar dan met dubbele camera achterop. Interessant hieraan is dat volgens Blass het toestel draait onder Android One, dat is het Google-programma waarbij telefoons met een kale Android-versie geleverd worden. Deze toestellen staan vooraan in de rij om updates te ontvangen. Bovendien draaien ze dankzij de kale Android-versie sneller dan concurrenten die van een nog een aparte interface-schil voorzien zijn. Nu past Nokia van zichzelf al een vrij kale schil toe en bovendien updatet Nokia in vergelijking met de rest al erg snel. Toch zal een Android One-toestel weer een geheel nieuwe doelgroep aanspreken.

Nokia 7+ met Android One
De Nokia 7+ onder Android One

Ook verdere specificaties van de Nokia 7+ ontbreken vooralsnog, we zullen het wederom met bovenstaande afbeelding moeten doen. We zien een scherm met moderne 18:9-verhouding. Wel zijn de schermranden niet zo klein als bij sommige concurrenten het geval. Achterop zit naast een dubbele camera met dubbele flitser een vingerafdrukscanner. HMD Global heeft net als bij de Nokia 7 gebruik gemaakt van Carl Zeiss-lenzen. Naast een wit model lijkt er sowieso nog een zwart model te komen, ieder met oranje accenten. Op het scherm valt ditmaal 25 februari te lezen, de exacte datum waarop HMD Global haar MWC-persevent houdt. Hopelijk dan meer.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel