Volledige specificaties en persfoto’s Samsung Galaxy S9 & S9+ lijken binnen


Met nog nauwelijks een week te gaan lijken de volledige lijst met specificaties en het overgrote deel van de persfoto's van zowel de Samsung Galaxy S9 en S9+ binnen te zijn. Ze bevestigen grotendeels wat we al wisten maar de extra informatie is wat ons betreft een welkome aanvulling.

Met de eerste foto die WinFuture plaats wordt meteen een nieuwe kleur aangekondigd; Lilac Purple. Deze kleur werd eerder al gesuggereerd door @evleaks maar lijkt in deze nieuwe afbeelding net wat feller van kleur. Ook zien we goed de nieuwe indeling van de cameramodule en vingerafdrukscanner terug. Ditmaal lijkt het er op dat die vingerafdrukscanner ietwat ingedeukt is om hem mogelijk nog beter op de tast te kunnen vinden.

Samsung Galaxy S9+ Lilac Purple
De Samsung Galaxy S9+ in Lilac Purple

Zoals inmiddels ook wel met de door Samsung vrijgegeven teasers bleek ligt dit jaar de nadruk sterk op de camera. De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen een lens met variabele lensopening van f/2.4 en f/1.5. De eerste is vooral overdag handig en de laatste juist 's nachts in het donker. Het is nog even onduidelijk of beide toestellen automatisch schakelen tussen beiden of dat de gebruiker kan kiezen. Denk in dat geval aan een speciale nachtmodus. Samsung voorziet de dubbele camera op de Galaxy S9+ van optische beeldstabilisatie en een 12 megapixel sensor. De video-modus kan ditmaal slow-motion schieten van maximaal 960 beelden per seconde. Voorop krijgt de selfiecamera een 8 megapixel sensor met f/1.7 lens, vergelijkbaar met de huidige Galaxy S8.

Samsung Galaxy S9 variabel lensopening
Variabele lensopening op de S9

Overige specs S9 en S9+

Verder nieuw zijn de stereo speakers die door AKG zijn afgesteld. Het is nog onduidelijk of Samsung voor de tweede speaker de telefoonluidspreker bovenin gebruikt of dat er een fysieke tweede speaker geplaatst is. Overige specs zijn een 5,8 en 6,1 inch Super AMOLED-scherm met QHD+ resolutie, Exynos 9810-processor met acht cores op 4x 2,9 en 4x 1,9 GHz met 4 GB aan RAM-werkgeheugen voor de S9 en 6 GB voor de S9+. De batterijcapaciteit komt uit op 3000 mAh voor de kleinste van het duo en 3500 mAh voor de grotere Plus-uitvoering. Draadloos laden is ook dit keer weer van de partij. Verwacht de aankondiging van beide toestellen op zondag 25 februari rond de klok van 18:00. Verkrijgbare kleuren zijn Mignight Black, Coral Blue en Lilac Purple. Sommige markten krijgen ook Titanium Grey als uitvoering. Prijzen zullen stevig zijn, vermoedelijk 100 euro duurder voor de meest uitgebreide uitvoering dan we gewend zijn.

Bron: WinFuture


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Black
€ 289,00 € 289,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 299,90 € 310,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel