Prototype toont nog onbekende Sony Xperia XZ2 Compact


Er lijkt een afbeelding te zijn gelekt van een nog onbekende Sony-telefoon. Volgens geruchten gaat het om de Xperia XZ2 Compact. Net als de toekomstige modellen moet deze Sony voorzien zijn van een nieuw ontwerp. En dat is te zien.

In onderstaande foto, verschenen op XperiaBlog, zien we links de zijkant van de Sony Xperia Z5 Compact met rechts een nog onbekende Compact. Volgens berichten gaat het om de XZ2 Compact. Nu vonden we de Z5 Compact met z'n 8,9 millimeter al een dikkertje, hij lijkt te verbleken bij de nieuwe XZ2 Compact. Achterop is onmiskenbaar een dikke bolling terug te vinden. Daarmee zal hij ongetwijfeld lekker in de hand liggen, dik is hij wel.

Sony Xperia Z5 Compact vs XZ2 Compact
Links de Z5 Compact, rechts de XZ2 Compact (klik voor groot)

En als je niet van dikke telefoons houdt dan is er nog meer slecht nieuws. Zo ontbreekt een 3,5 millimeter audio-jack om je eigen koptelefoon in te pluggen. In de plaats daarvan moet je een dongle meenemen. Sony onderscheid zich van oudsher door haar uitstekende multimedia-eigenschappen zoals de Bravia-schermen, Exmor-camera's en ClearAudio+ geluid. Terwijl de rest van de wereld afscheid neemt van de koptelefoonaansluiting zou Sony zich juist op audio-gebied nog meer kunnen onderscheiden door de audiojack te blijven voeren maar helaas, zo lijkt. Maandag de 19e plaatste Sony nog onderstaande teaser voor het aankomende Mobile World Congress.

Sony Mobile MWC 2018 teaser

Ook hier herkennen we duidelijk de bolling terug uit de eerste foto. Mogelijk wordt dit onderdeel van de nieuwe ontwerpstijl van Sony die we ook in andere telefoons zullen aantreffen. Het doet ons een beetje denken aan de vroege Lumia-telefoons waarvan de achterkant ook licht gebold was. Toen erg mooi maar vandaag in een tijdperk waarin vooral dunne telefoons erg gewild zijn mogelijk wat minder gewild. Al laten we ons natuurlijk graag overtuigen door een exemplaar in het echt te bekijken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel