“Stereo-speakers voor Samsung Galaxy S9”


Samsung wil de Galaxy S9 meer geschikt maken voor entertainment en voorziet het model daarom hoogstwaarschijnlijk van een dubbele speaker. Geruchten daarover gingen al maar via een nieuwe bron weten we iets meer hoe Samsung stereo-geluid uit de S9 wil laten klinken.

Telefoons met stereo-geluid zijn niets nieuws. Was het voorheen heel gebruikelijk om twee gelijke uitsparingen te maken, meestal allebei onder en soms boven én onder. De laatste tijd zien we echter steeds vaker dat fabrikanten de speaker bovenaan, bedoeld voor telefoongesprekken, in te zetten als tweeter. Die speaker is niet zo krachtig, en dus geschikt voor lage frequenties, maar wel voor de hoge. Dat geeft dan een rijker geluid wat vaak als mooier wordt ervaren. Of Samsung deze methode ook voor de Galaxy S9 en S9+ gaat toepassen is afwachten. Het paste de speaker ook wel eerder aan de zijkant toe.

Samsung Galaxy S9 @evleaks
De Samsung Galaxy S9+ in Coral Blue / via @evleaks

En dat laatste is precies wat Samsung volgens Etnews gaat doen. Of het ook goed klinkt, geluid van onder en van de zijkant, moet nog blijken maar we gaan er vanuit dat Samsung dat goed getest heeft. Volgens dezelfde bron beschikt het volgende vlaggenschip van Samsung ook over '3D Emoji', mogelijk vergelijkbaar met Apple's animoji. Hierbij aapt een emoji je na door met de selfiecamera mee te kijken. Samsung zou met de Galaxy S9 en S9+ zich verder willen richten op kunstmatige intelligentie waarbij vooral Bixby slimmer moet worden. Dat is geen overbodige luxe want momenteel heb je nog niet veel aan Samsung's eigen virtuele assistent. Vooralsnog stroken deze geruchten met eerdere berichtgeving al is deze bron wel interessant omdat hij afkomstig is uit Zuid-Korea; het thuisland van Samsung. Die zitten dus dicht bij het vuur. Samsung kondigt de S9 en S9+ op zondag 25 februari om 18:00 Nederlandse tijd. Tot die tijd ongetwijfeld nog meer over het nieuwe high-end model.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
64 GB Black Refurbished
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
64 GB Black Refurbished
€ 309,00 € 309,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel