Sony maakt met Xperia XZ2 overstap naar 18:9-scherm aldus benchmark


Er is een AnTuTu-benchmark verschenen van een aankomend Sony-model. Als de gegevens kloppen dan krijgt dat toestel een scherm met een verhouding van 18 staat op 9. Dat komt overeen met een modern randloos scherm. Gaat Sony dan binnenkort eindelijk een telefoon met geheel nieuw ontwerp presenteren?

Die conclusie willen we nog niet trekken maar interessant is het wel. Sony is momenteel één van de meest conservatieve telefoonbouwers. Het design is al jarenlang niet grondig vernieuwd al moet je ze ook weer niet afschilderen als saai en lelijk. Echter, een vleugje vernieuwing kan geen kwaad. Een 18:9-scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels bijvoorbeeld zou al heel veel veranderen. Volgens een uitgelekte AnTuTu-benchmark krijgt de Sony H8266 precies dat. Nu duikt dit typenummer niet voor het eerst op, al eerder verschenen specificaties. Die stroken niet helemaal met deze nieuwe onthulling dus voorzichtigheid is geboden.

AnTuTu benchmark Sony H8266

Toen ging het nog om een 5,48 inch toestel met FHD-resolutie en een Snapdragon 845-processor. Die FHD klopt dan niet helemaal en zou FHD+ moeten zijn. Een kleine aanpassing die mogelijk snel over het hoofd wordt gezien dus laten we dit gerucht vooral niet meteen afschieten. Getuige dat er telkens gesproken wordt over een Snapdragon 845, het nieuwste model van Qualcomm, lijkt wel bewijs te zijn dat het hier om een vlaggenschip gaat. Mogelijk de Xperia XZ2, de opvolger van de XZ1. Omdat de eerste lading chipsets voor Samsung bedoeld zijn vermoeden we niet dat de H8266 snel op de markt verschijnt. Heb dus geduld. Mogelijk vertelt Sony daar meer over tijdens haar persconferentie op maandag 26 februari om 08:30 onze tijd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel