Huawei met 3-dubbele camera gespot, mogelijk de P20


Een hoesjesfabrikant heeft renders vrijgegeven van een nog onbekende Huawei-telefoon. Achterop zien we overduidelijk drie camera's. Dat past bij het gerucht over de Huawei P20, P20 Lite en P20 Plus. Naast plaatjes afkomstig van de hoesjesfabrikant hebben we ook echte kiekjes van vermoedelijk een vroeg prototype.

We moeten toegeven dat het beeldmateriaal nogal veel is om tegelijkertijd te plaatsen. Dat heeft dan meteen wat weg van een gecoördineerd lek, mogelijk van Huawei zelf. Dat zal lastig te verifiëren zijn dus houden wij het voorlopig even of wat we nu weten. We zien allereerst een toestel met groot scherm, mogelijk met een 18:9-verhouding en achterop een verticale opstelling met drie camera's. Ook zien we een flitser en waarschijnlijk laser-autofocus terug. Dat ziet er op het eerste gezicht uit als een gekke opstelling maar bedenkt dat het redelijk overeenkomt met de verticale opstelling op de iPhone X van Apple.

Huawei P20
Driedubbele camera P20

Nu is het onduidelijk of we hier kijken naar de Huawei P20, de P20 Plus of de P20 Lite al lijkt die laatste uitgesloten. Die beschikt namelijk vermoedelijk over 'slechts' 2 camera's achterop. Blijven over de P20 en P20 Plus. In een andere foto zien we een prototype met bovenin het scherm een zogenaamde 'notch'. Dat is een uitsnede bedoeld om diverse sensoren en mogelijk camera(s) te huisvesten. Ook hier blijft onduidelijk of het om de P20 of P20 Plus gaat. Het is ook mogelijk dat beiden over een notch beschikken. Dat is nog afwachten.

Huawei P20 Plus
Scherm met notch

Blijft nog over de Huawei P20 Lite. Die krijgt waarschijnlijk geen langgerekt en randloos 18:9-scherm mee en ook een drie-dubbele camera ontbreekt. Toch voorzien Huawei de P20 Lite vermoedelijk gewoon nog van een duo-camera dus op dat gebied valt er weinig te klagen. Mogelijk zit de vingerafdrukscanner achterop het toestel waar het bij de andere twee modellen nog maar de vraag is waar die zit. Wij hebben hem nergens kunnen spotten. Of dat betekent dat de P20 en P20 Plus beiden niet over een vingerafdrukscanner beschikken is onduidelijk. Het is wel goed mogelijk want naar verluidt werkt Huawei ook aan betrouwbare gezichtsherkenning zoals Face ID op de iPhone X.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Huawei slaat dit jaar het Mobile World Congress in Barcelona over en kondigt haar nieuwste vlaggenschip in plaats daarvan eind maart in Parijs aan tijdens een eigen event. Waarom het dit doet is onduidelijk maar mogelijk wil het de aandacht niet delen met alle andere fabrikanten die wel tijdens het MWC nieuwe producten aankondigen. Een andere mogelijkheid is dat Huawei nog iets meer tijd nodig heeft om de P20, P20 Plus en P20 Lite af te krijgen. Tot die tijd hopen wij in ieder geval op nog meer beeldmateriaal en specificaties.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel