Huawei P20

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Huawei P20 (L29C)
Huawei P20 zwart achterkant schuin
Huawei P20 zwart onderkant
Huawei P20 zwart voorkant linkerzijkant
Huawei P20 zwart voorkant rechterzijkant
Huawei P20 zwart linkerzijkant
Huawei P20 zwart achterkant linkerzijkant
Huawei P20 zwart achterkant rechterzijkant
Huawei P20 zwart achterkant
Huawei P20 zwart rechterzijkant
Huawei P20 zwart bovenkant
Huawei P20 blauw achterkant

128 GB

Plus- en minpunten Huawei P20

 • Vernieuwde en moderne vormgeving
 • Betere foto's & video's dankzij kunstmatige intelligentie
 • Helder randloos scherm
 • Krachtige processor geeft nieuwe mogelijkheden
 • Niet zo waterdicht als sommige concurrenten

Prijs Huawei P20 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 148,99 € 148,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Huawei P20

Reviews over de Huawei P20

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Huawei P20

De Huawei P20 is de directe opvolger van de P10 waarmee Huawei meteen een flink aantal nummers overslaat. Daar hebben ze op zich best een goede reden voor want erg veel gemeen heeft deze P20 niet met de P10. Het gaat hier duidelijk niet om een kleine update. Wat we daar precies mee bedoelen en welke rol Leica heeft in de totstandkoming van de P20 gaan we in deze preview nader bekijken.

Waterdicht, zuiniger scherm

Huawei heeft de P20 een vrij modern uiterlijk gegeven van dunne schermranden en met een scherminkeping. Dat doet hem sterk aan de iPhone X denken en dat kan zowel een plus- als minpunt zijn. Onderaan vinden we nog wel flink wat ruimte tussen het scherm en de rand. Daar heeft Huawei ook een goede reden voor. Hier zit namelijk de homeknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Het hebben van vingerafdrukherkenning voorop is handig voor als het toestel op een tafel ligt; hij is dan direct bereikbaar zonder hem op te hoeven pakken. De behuizing is ditmaal water- en stofbestendig via een IP54-certificering. Dat is overigens wel flink minder dan bij concurrenten. Laat hem dus niet compleet onderdompelen in water. Op het gebied van het scherm past Huawei een fors 5,8 inch FullView-scherm toe met Full HD+ resolutie. Interessant hieraan is dat er voor iedere pixel naast een rode, groene en blauwe subpixel ook nog een witte subpixel gebruikt wordt. Dit zogenaamde RGBW-paneel is daarmee stukken helderder dan sommige andere telefoons en daardoor buitenshuis in zonlicht prima afleesbaar. Bijkomend voordeel; het verbruikt minder energie.

Huawei P20 zwart voorkant rechterzijkant

Slimmere camera, kunstmatig

Hoe fraai de Huawei P20 er ook uit mag zien, het draait toch vooral om z'n camera. Of camera's moeten we zeggen. Achterop bevindt zich namelijk naast een 12 megapixel kleurensensor ook een 20 megapixel zwart/wit-sensor. Huawei doet dat om scherpere foto's te kunnen maken. Nu deed het dat vorig jaar ook al en toch zit er vernieuwing in het camera-systeem. Zo past Huawei dit jaar een veel lichtgevoeliger cameralens toe met een maximale opening van f/1.8 voor de 12 megapixel sensor en maar liefst f/1.6 op de 20 megapixel sensor. Dat gecombineerd met de veel grotere pixel's van 1,55 micron moet de Huawei P20 vooral in het donker z'n mannetje staan. Huawei heeft hiervoor wederom hulp gehad van de experts van Leica en de eerste resultaten zien er veelbelovend uit. Nog betere resultaten moeten bereikt worden door kunstmatige intelligentie toe te voegen. Iets waar vooral de beeldstabilisatie van profiteert door scherpere foto's en video's te schieten, zelfs in het donker. Ook helpt de kunstmatige intelligentie bij het bepalen van de juiste instellingen. De P20 kan automatisch kiezen uit 19 verschillende voorkeursinstellingen, ieder met eigen belichtingsinstellingen en kleurenbalans. Dit moet in het algemeen in bijna iedere situatie betere foto's opleveren.

Belangrijkste Huawei P20 specificaties

 • Groot 5.8 inch FullVision IPS FHD+ scherm met inkeping (notch)
 • Krachtige octacore processor (Kirin 970) op maximaal 2,4 GHz
 • Ruime 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 20 + 12 megapixel Leica-camera met kunstmatige intelligentie
 • Selfiecam van 24,8 megapixel groot met 3D Portrait Lighting-functie
 • Razend snel mobiel internet dankzij 4G (LTE)
 • Ondersteunt dubbele nano-simkaart
 • Standaard met ruime 128 GB aan opslag

Kirin 970; op eigen kracht

Moeten we het tot slot hebben over de krachtbron van de Huawei P20. De Kirin 970-chipset is een waar rekenwonder. Met maar liefst 8 kernen en 4 GB aan werkgeheugen is er geen gebrek aan rekenkracht. Die kan de P20 goed benutten voor kunstmatige intelligentie waar op de achtergrond veel berekeningen voor nodig zijn. Die worden zoals gezegd vooral bij de camera-app ingezet. Toch hoef je niet bang te zijn dat al die rekenkracht ten koste gaat van de batterijduur. Dankzij diverse besparingsfuncties moet de 3400 mAh grote batterij niet snel leegraken. Mocht dat wel gebeuren dan is hij gelukkig snel op te laden dankzij Huawei's eigen SuperCharge-oplader. Doordat Huawei gekozen heeft voor USB-C maakt het niet uit hoe je die oplader in de P20 steekt; er is geen boven- of onderkant.


De Huawei P20 in het nieuws

ts 2017 Barcelona Mwc

Huawei presenteert volgend vlaggenschip op 27 maart in Parijs

Geruchten ·

Huawei presenteert de P20 niet eind februari in Barcelona tijdens het Mobile World Congress, maar op 27 maart in Parijs. Het bedrijf heeft een speciale persconferentie aangekondigd waarop het een "nieuw vlaggenschip" zal presenteren. Vermoedelijk doelt Huawei op de P20, de opvolger van de P10.

Ook gaat het gerucht dat Huawei naast de P20 een P20 Plus en mogelijk zelfs een P20 Pro gaat aankondigen. Ook worden er diverse wearables genoemd die ook op dinsdag 27 maart uit de hoge hoed getrokken worden. Opvallend; Huawei had al voor 25 februari een persevent gepland staan. Dat is een dag voorafgaand aan het Mobile World Congress, een vakbeurs waarop Huawei vaker vlaggenschepen aankondigt. Ditmaal wil het dus klaarblijkelijk niet dat anderen er met alle aandacht vandoor gaan (denk Samsung) en organiseert het een eigen losstaand event.

Huawei Mobile World Congress 2017
Niet het Mobile World Congress, maar een eigen event elders

Over de Huawei P20 gaan al langer de nodige geruchten. Zo zou Huawei mogelijk met een hoofdcamera bestaande uit een drietal sensoren de blits willen maken. Momenteel zijn vooral dubbele camera's in de mode. Huawei werkt al langer samen met camerafabrikant Leica dus mogelijk heeft die ook dit keer weer een grote invloed op het eindresultaat. Het is trouwens ook goed mogelijk dat juist de Plus of Pro-variant met een driedubbele camera wordt uitgerust en de reguliere P20 met een dubbele. Waarom Huawei trouwens kiest voor P20 als naam en niet P11 als opvolger van de P10 blijft vooralsnog onduidelijk. Mogelijk krijgen we daar dinsdag 27 maart duidelijkheid over. We zullen je daar op het moment van aankondigen natuurlijk meteen verslag van doen.

 • Tags:
 • huawei
 • mwc18
 • p20

ts Roland Tweet Huawei P20

Huawei P11 heet toch P20 en komt in deze modellen en kleuren

Geruchten ·

Na diverse geruchten lijkt het er dan toch op dat Huawei de P11 overslaat en meteen begint bij de P20. Het nieuwe vlaggenschip dat vermoedelijk binnenkort aangekondigd zal worden komt in deze drie modellen op de markt.

Het gerucht is afkomstig van Roland Quandt, een Duitse techjournalist. Volgens hem brengt Huawei de P20 uit in drie varianten; de P20, P20 Plus en P20 Lite. Codenamen heeft hij ook en die luiden voor de P20 'Emily', de P20 Plus heet 'Charlotte' en de P20 Lite kennen ze intern bij Huawei onder de naam 'Anne'. Huawei gebruikt vaker jongens- en meisjesnamen voor haar producten dus vreemd is dat niet. Waarom Huawei kiest om de P11 over te slaan is onduidelijk, volgens Chinese traditie brengt het getal 11 niet zoals het getal 4 ongeluk.

Volgens dezelfde bron weten we ook alvast in welke kleuren deze drie modellen in Europa op de markt verschijnen. De Huawei P20 zal net als de P20 Plus in twee kleurenuitvoeringen verschijnen; Ceramic Black en in Twilight. Onduidelijk is nog welke kleur met die laatste bedoeld wordt. De Huawei P20 Lite zal in drie kleuren uitkomen; Midnight Black, Klein Blue en Sakura Pink. Interessant is verder dat Roland nog geen concrete informatie heeft over een Huawei P20 Pro. Het bestaan van dat model ging wel lange tijd rond in het geruchtencircuit. Normaliter kondigt Huawei haar P-vlaggenschip aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens een Koreaanse publicatie zou Huawei daar dit jaar van af zien. Of dit daadwerkelijk het geval is valt te bezien. Huawei heeft voor 25 februari namelijk wel een persconferentie belegd.

 • Tags:
 • huawei
 • p20
 • p20lite
 • p20plus
 • rquandt

20181ts Huawei P20 Pro

Huawei P11 met 40 Mpixel camera heet P20 en zo ziet hij eruit

Geruchten ·

Huawei lijkt van plan om de aankomende P11 als de P20 op de markt te brengen. In totaal worden er drie uitvoeringen verwacht; de P20, P20 Plus en P20 Pro. Allen krijgen 3 hoofdcamera's met een opgetelde resolutie van 40 megapixel en met 5x optische zoom. Schetsen van het trio verschenen op het Chinese Weibo.

Nu komen de schetsen weliswaar overeen met eerdere geruchten, dat is nog niet het ultieme bewijs dat deze afbeeldingen daadwerkelijk echt zijn. Enige voorzichtigheid is dus geboden. Dat gezegd hebbende zien we bij de Huawei P20 en P20 Plus een groot voorkantvullend scherm maar toch nog met voldoende ruimte voor een vingerafdrukscanner onderaan. Achterop zien we een camera die uit drie sensoren bestaat. Bij de P20 zitten ze horizontaal naast elkaar in de hoek, bij de P20 Plus zitten ze net als bij de iPhone X onder elkaar. Afgaande op vorig jaar vermoeden we dat Huawei een groter scherm in de P20 Plus zet. Hoe groot is nog onduidelijk.

Huawei P20 en P20 Plus
De Huawei P20 en P20 Plus

Dan lijkt Huawei ook nog te werken aan de Huawei P20 Pro. Deze krijgt bovenin het scherm een inkeping voor de diverse sensoren met alleen onderaan het scherm een kleine rand. Het ontwerp doet hiermee denken aan een kruising tussen de iPhone X en Xiaomi Mi Mix 2 of Essential Phone. De vingerafdrukscanner van de P20 Pro zit achterop, net onder de wederom driedubbele camera. Deze telt een gecombineerd aantal megapixels van maar liefst 40 en kan tot 5x optisch inzoomen door de verschillende brandpuntsafstanden van de 3 camera's te combineren.

Huawei P20 Pro
De P20 Pro

Overige specificaties ontbreken al is het veilig om aan te nemen dat Huawei de onlangs aangekondigde Kirin 970-processor zal inzetten. Deze processor richt zich met name op AI (Artificial Intelligence) en troffen we eerder al aan in de Mate 10 en Mate 10 Pro. Van de P20 Pro wordt gezegd dat gebruik zal maken van de nieuwere Kirin 975-chipset. Vorig jaar kondigde Huawei haar P10-serie aan tijdens het Mobile World Congress. Voor 2018 vindt dat plaats van 26 februari tot en met 1 maart. Het is aannemelijk dat Huawei ook dit jaar het MWC zal aangrijpen om haar P-vlaggenschepen aan te kondigen.

(via)

 • Tags:
 • huawei
 • kirin970
 • krin975
 • p20
 • p20plus
 • p20pro

Beknopte specificaties van de Huawei P20

Afmetingen 149,1 x 70,8 x 7,65 mm
Gewicht 165 gram
Artikelcode L29C
Codenaam Huawei Emily
EAN codes 6901443250998, 6901443250981, 6901443239597, 6901443231256, 6901443231249, 6901443231232, 6901443218400, 6901443214709, 6901443214693, 6901443214686, 6901443214679, 6901443214549, 6901443213276, 6901443213269, 5413729232433, 5412882731203 Toon nog 2 anderen, 6901443213269, 5413729232433, 5412882731203
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.8 inch, FullVision IPS FHD+, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.8 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 970, octa core
Selfiecamera 24 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3400 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Huawei P20 specificaties


Alternatieven van de Huawei P20

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Huawei P20 (L29C)
Huawei P10 (VTR-AL00)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S10e (G970)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android8.17.0 (Nougat)9.0 (Pie)119.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.8 inch, FullVision IPS FHD+, inkeping (notch)5.1 inch, LTPS6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat
Camera12 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor1.8 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 970, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, HiSilicon Kirin 960, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core
Selfiecamera24 MP8 MP10 MP10 MP10 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3400 mAh3200 mAh3400 mAh4000 mAh3100 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Huawei P20 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Huawei P20