Huawei presenteert volgend vlaggenschip op 27 maart in Parijs


Huawei presenteert de P20 niet eind februari in Barcelona tijdens het Mobile World Congress, maar op 27 maart in Parijs. Het bedrijf heeft een speciale persconferentie aangekondigd waarop het een "nieuw vlaggenschip" zal presenteren. Vermoedelijk doelt Huawei op de P20, de opvolger van de P10.

Ook gaat het gerucht dat Huawei naast de P20 een P20 Plus en mogelijk zelfs een P20 Pro gaat aankondigen. Ook worden er diverse wearables genoemd die ook op dinsdag 27 maart uit de hoge hoed getrokken worden. Opvallend; Huawei had al voor 25 februari een persevent gepland staan. Dat is een dag voorafgaand aan het Mobile World Congress, een vakbeurs waarop Huawei vaker vlaggenschepen aankondigt. Ditmaal wil het dus klaarblijkelijk niet dat anderen er met alle aandacht vandoor gaan (denk Samsung) en organiseert het een eigen losstaand event.

Huawei Mobile World Congress 2017
Niet het Mobile World Congress, maar een eigen event elders

Over de Huawei P20 gaan al langer de nodige geruchten. Zo zou Huawei mogelijk met een hoofdcamera bestaande uit een drietal sensoren de blits willen maken. Momenteel zijn vooral dubbele camera's in de mode. Huawei werkt al langer samen met camerafabrikant Leica dus mogelijk heeft die ook dit keer weer een grote invloed op het eindresultaat. Het is trouwens ook goed mogelijk dat juist de Plus of Pro-variant met een driedubbele camera wordt uitgerust en de reguliere P20 met een dubbele. Waarom Huawei trouwens kiest voor P20 als naam en niet P11 als opvolger van de P10 blijft vooralsnog onduidelijk. Mogelijk krijgen we daar dinsdag 27 maart duidelijkheid over. We zullen je daar op het moment van aankondigen natuurlijk meteen verslag van doen.


Prijsvergelijker Huawei P20
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 128,99 € 132,98   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P20


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel