Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro (CLT-L29C)
Huawei P20 Pro color overzicht
Huawei P20 Pro achterkant schuin paars twilight
Huawei P20 Pro zwart onderkant
Huawei P20 Pro zwart voorkant linkerzijkant
Huawei P20 Pro zwart voorkant rechterzijkant
Huawei P20 Pro zwart linkerzijkant
Huawei P20 Pro zwart achterkant linkerzijkant
Huawei P20 Pro zwart achterkant rechterzijkant
Huawei P20 Pro zwart achterkant
Huawei P20 Pro zwart rechterzijkant
Huawei P20 Pro zwart bovenkant
Huawei P20 Pro blauw achterkant
Huawei P20 Pro twilight paars overzicht

128 GB

Plus- en minpunten Huawei P20 Pro

 • Indrukwekkende Leica-cam
 • Processor met AI voor betere foto's
 • Frisse Twilight kleur
 • Lekker lange accuduur
 • Flink aan de prijs

Prijs Huawei P20 Pro los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 158,99 € 158,99   Bekijk
Amazon
Black
€ 605,71 € 605,71   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Huawei P20 Pro

Reviews over de Huawei P20 Pro

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Huawei P20 Pro

De Huawei P20 Pro is Huawei's meest uitgebreide, zeg maar gerust meest professionele smartphone voor 2018. Het toestel beschikt achterop niet over 1, niet 2 maar 3 camera's met een opgetelde resolutie van 68(!) megapixel. Dat is niet alleen om jouw interesse te wekken, dat moet duidelijk scherpere en heldere foto's en video's opleveren. Of dat een beetje lukt gaan we hier proberen uit te zoeken.

Nieuwe verfrissende kleur

Maar voordat we op de camera inzoomen kijken we eerst even naar de behuizing. Huawei heeft zich, net als bij de P20, overduidelijk laten inspireren door Apple. Waar hebben we die notch eerder gezien? Juist, ook Apple past bij de iPhone een soortgelijke inkeping toe. Huawei plaatst daar de selfiecamera en sensoren toe. Zo lukt het toch om het scherm tot bijna de bovenkant door te trekken. Onderaan het scherm lijkt nog wel de nodige ruimte te zitten maar Huawei gebruikt die voor een homeknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Knap vinden we het dat Huawei ons weet te verrassen met een verfrissend nieuwe kleuruitvoering. Twilight noemen ze het en het is een overgang van groen naar paars. Het ziet er geslaagd uit, het is vernieuwend en wat ons betreft mogen andere fabrikanten dit ook gaan toepassen. Naast Twilight kent ook Pink Gold een soortgelijke kleurovergang, de overige kleuruitvoeringen zijn effen qua kleur. Wel een tikketje jammer is dat Huawei maar niet wil overstappen op 2K-resolutie beeldschermen. Zelfs de schermresolutie van dit P20 Pro model blijft steken op Full HD. Dat maakt het scherm niet zo scherp als sommige concurrenten.

Huawei P20 Pro twilight paars overzicht

Leica Triple Camera

Maar genoeg over het uiterlijk en z'n scherm, tijd om naar de camera te kijken. Huawei past achterop dit jaar maar liefst 3 sensoren toe. In eerste instantie zou je denken dat dit puur marketing is maar schijn bedriegt. Huawei heeft namelijk hulp gehad van Leica en die weten het nodige over fotografie. De belangrijkste camera meet 40 megapixels, is voorzien van een kleurensensor en beschikt over een f/1.8 lens. Dat betekent dat hij erg veel detail kan waarnemen. Het mooie nu is dat deze sensor hulp krijgt van een 20 megapixel zwart/wit-sensor. Deze kent een nog lichtgevoeliger f/1.6 lens. Die twee sensoren gecombineerd maken zulke indrukwekkende foto's, vooral in vrij donkere omstandigheden, dat de testers van DxOMark hem een score van 109 toekennen. Niet alleen is dat bij het uitkomen van de P20 Pro het hoogst wat ooit aan een smartphone is toegekend, het is ook voor het eerst dat een mobiele telefoon door de magische grens van 100 gaat. Waar andere fabrikanten twee camera's gebruiken om in te zoomen past Huawei hem juist toe om betere foto's te maken. Om dit jaar zonder kwaliteitsverlies in te kunnen zoomen past Huawei op de P20 Pro een derde camera toe; een 8 megapixel telezoomlens met een aperture van f/2.4. Hiermee zoom je optisch tot 3x in zonder kwaliteitsverlies en tot 5x dankzij hybride zoom. Bewegingen worden automatisch gecompenseerd doordat alle drie de camera's voorzien zijn van optische beeldstabilisatie. Resultaat zijn scherpere foto's, met meer detail, natuurgetrouwe kleuren, voorspellende focus, uitstekende nachtfoto's en slow-motion video's. Oftewel; de Huawei P20 Pro is een echt camera-beest.

Belangrijkste Huawei P20 Pro specificaties

 • FullView OLED-scherm van 6.1 inch groot
 • Unieke Triple Leica Camera van 40, 20 en 8 megapixel groot voor topprestaties
 • 24 megapixel selfiecamera met 3D Portrait Lighting voor studio-achtige belichting
 • Krachtige Kirin 970-processor op max 2,4 GHz met ingebouwde NPU
 • 6 GB aan werkgeheugen, 128 GB aan niet uitbreidbare opslag
 • Gelijktijdig twee simkaarten plaatsen (Hybride Dual SIM)
 • Snel mobiel 4G-internet
 • Stof- en waterbestendige behuizing (IP67 certificaat)

Processor met kunstmatige intelligentie

Huawei rust de P20 Pro uit met een Kirin 970-processor van eigen makelij. Bijzonder aan deze chipset is z'n ingebouwde NPU. Dat is de afkorting van Neuronal Processing Unit waarmee kunstmatige intelligentie wordt toegevoegd. Deze komt van pas bij het automatisch selecteren van de beste camera-instellingen en verbeteren van foto's en video's. Al die extra rekenkracht komt ook van pas bij Augmented Reality, ook wel AR. Hiermee projecteer je beelden over de camera heen. Denk aan een app van Ikea om een stoel in je woonkamer te plaatsen, gewoon om te zien of het staat voordat je overgaat tot koop. Al die extra kracht is alleen handig als je voldoende uithoudingsvermogen hebt. Huawei rust de P20 Pro daarom uit met een 4000 mAh grote batterij die beschikt over snelladen. Om snel te kunnen wisselen van apps is het hebben van voldoende werkgeheugen essentieel. Gelukkig is er maar liefst 6 GB aan RAM-geheugen aanwezig wat meer is dan vele concurrenten. Er is verder 128 GB aan opslaggeheugen aanwezig wat helaas niet uitgebreid kan worden door zelf een geheugenkaart te plaatsen.


De Huawei P20 Pro in het nieuws

ts Huawei Master Ai

Update zet kunstmatig intelligente camera Huawei P20 Pro uit

Gebruikers vinden Master AI blijkbaar niet zo slim

Telefoonnieuws ·

De P20 Pro is het meest uitgebreide model dat Huawei momenteel in het assortiment heeft. Vooral de drie camera's achterop die in samenwerking met Leica ontwikkeld zijn en over kunstmatige intelligentie beschikken oogst veel lof in reviews. Gek dus dat deze AI-functies met een update nu uitgezet worden.

Vrijwel iedere fabrikant strooit de laatste tijd met de term Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie. Het zou je foto's beter moeten maken, betere apps moeten voorstellen en je leven er beter op moeten maken. Eigenlijk is het gewoon marketing want veel meer dan een automatische stand is het veelal niet. Maar toch een stand die bij de Huawei P20 Pro er voor zorgde dat hij zelf de beste camera-instellingen koos. Handig zou je zeggen maar blijkbaar denken ze er bij Huawei nu toch anders over. Ze zetten deze Master AI-functie nu standaard uit, zo leerde Android Planet.

Huawei P20 Pro Master AI
De 19 categorieën die Master AI nu niet meer automatisch herkent

De Master AI functie herkent 19 verschillende categorieën zoals voedsel, huisdieren, planten en zonsondergangen. Vervolgens worden hierbij de beste instellingen gekozen, automatisch en real-time. Update CLT-L29 8.1.0.156 zet deze functie nu standaard uit. Het is wel mogelijk om hem handmatig weer aan te zetten. In een reactie aan Android Planet laat Huawei weten dat de functie uitgezet is naar aanleiding van feedback van gebruikers. Dat klinkt toch pijnlijk als je gebruikers net dat ene unique selling point van je telefoon niet waarderen. Dit lijkt trouwens niet het einde van het AI-tijdperk. Sterker nog, we gaan het nog veel meer zien. De binnenkort aan te kondigen Huawei Mate 20 Pro zal ongetwijfeld weer met de nodige kunstmatige intelligentie uitgerust gaan worden.

 • Tags:
 • ai
 • huawei
 • kunstmatigintelligentie
 • masterai
 • p20pro

ts Huawei P20 Lite Midnight zwart Evleaks

Evleaks toont vroegtijdig Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro

Geruchten ·

Nadat we gisteren al bekend maakten dat de P20 Lite te koop is komt Evan Blass van @evleaks met de officiele persfoto's van zowel de Huawei P20 Lite als de P20 en P20 Pro. Hierop is goed de notch en dubbele en zelfs drie-dubbele camera opstelling te zien.

De Huawei P20-serie is al enige tijd geen groot geheim meer. Vooral omdat Huawei zelf ook een steentje bijdraagt aan de hype rondom de P20, P20 Lite en P20 Pro. Toestellen met een scherminkeping bovenin, de gewraakte notch, en een dubbel of zelfs drie-dubbel camerasysteem achterop. Daarnaast krijgen de P20 en P20 Pro voorop een vingerafdrukscanner onderaan het scherm. Bij de P20 Lite zit die juist achterop. Dat blijkt allemaal uit beeldmateriaal dat Evan Blass online heeft gezet.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro
Huawei P20
Huawei P20
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Er is online veel te doen over de notch van de P20-serie. Omdat Huawei onderaan het scherm nog over redelijke wat ruimte beschikt hadden de sensoren en camera's ook daar geplaatst kunnen worden. Voor een selfiecamera is dat weliswaar geen ideale plek maar het had de inkeping (lees notch) wel onnodig gemaakt. Xiaomi deed iets soortgelijks met de Mi Mix 2. Mocht Huawei die weg zijn ingeslagen dan hadden waarschijnlijk weinigen die vergelijking gemaakt, terwijl nu de vergelijking met de iPhone X erg voor de hand ligt. Het is kritiek waar Huawei mee zal moeten leren leven.

27 maart

De afbeelding leert ons helaas weinig nieuws. Mogelijk zien we bij de Huawei P20 en P20 Pro onderop stereo speakers getuige de dubbel geribbelde onderkant. Zekerheid daarover laat nog op zich wachten. Wel opmerkelijk is dat de datum op 21 maart staat terwijl Huawei de toestellen toch echt 27 maart wil aankondigen. Dat moet in Parijs gebeuren tijdens een speciaal georganiseerd event. Huawei sloeg het Mobile World Congress eerder dit jaar over, mogelijk om niet de aandacht met andere fabrikanten te hoeven delen. We zullen tot die datum moeten wachten voor we de officiële specificaties weten. Tenzij natuurlijk die tussentijds gelekt worden. We staan er altijd voor open.

 • Tags:
 • evleaks
 • huawei
 • notch
 • p20
 • p20lite
 • p20pro

Beknopte specificaties van de Huawei P20 Pro

Afmetingen 155 x 73,9 x 7,8 mm
Gewicht 180 gram
Artikelcode CLT-L29C
Codenaam Huawei Charlotte
EAN codes 8033779043512, 8032325175608, 6901443236060, 6901443231218, 6901443231201, 6901443228188, 6901443218394, 6901443214662, 6901443214655, 6901443214648, 6901443214631, 6901443214556, 6901443213511, 6901443213504, 5412882731265 Toon nog 1 anderen, 6901443213504, 5412882731265
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.1 inch, FullView OLED, inkeping (notch)
Hardware
Camera 20 MP, 40 MP, 8 MP
Processor 1.8 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 970, octa core
Selfiecamera 24.8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4000 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Huawei P20 Pro specificaties


Alternatieven van de Huawei P20 Pro

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Huawei P20 Pro (CLT-L29C)
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S10+ (G975)
Samsung Galaxy S20 4G (G980)
Samsung Galaxy Note 10 (N970)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android8.1119.0 (Pie)109.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm6.1 inch, FullView OLED, inkeping (notch)6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.4 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.3 inch, Dynamic AMOLED Infinity-O Display
Camera20 MP, 40 MP, 8 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 12 MP, 16 MP
Processor1.8 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 970, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.0 GHz, 2.5 GHz, 2.7 GHz, Samsung Exynos 990, octa coreOcta core
Selfiecamera24.8 MP10 MP10 MP, 8 MP10 MP10 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4000 mAh4000 mAh4100 mAh4000 mAh3500 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Huawei P20 Pro en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Huawei P20 Pro