Huawei P11 krijgt mogelijk driedubbele 40 megapixel camera


Huawei zou samen met Leica werken aan de P11 met een hoofdcamera bestaande uit drie sensoren met maximaal 40 megapixel. De laatste keer dat we zoveel megapixels zagen in een telefoon was bij de Nokia Lumia 1020 PureView al moest die het nog doen met een enkele sensor.

Het gerucht werd zojuist de wereld ingeslingerd door @evleaks die zegt dat z'n bron dichtbij Huawei zit. Een telefoon met een triple-lens hoofdcamera zagen we nog niet eerder bij de grote(re) fabrikanten. Huawei zou juist een derde camera gebruiken om nog verder in te kunnen zoomen. Inmiddels zijn we dankzij een tweede camera gewend om 2x optisch in te zoomen. Bij de opvolger van de P10 wordt dat getuige dit lek mogelijk 5x. Je kunt hierdoor objecten tot vijf keer dichterbij halen.

Huawei PCE-serie
Klik voor groter beeld

De posters laten naast de tekst "I don't take pictures, I make pictures" zien dat we het hebben over de Huawei PCE-serie. Of dit uiteindelijk de Huawei P11 gaat worden is nog onbekend. Ook over de selfiecamera wordt gesproken. Die zou 24 megapixel groot zijn en daardoor volgens Huawei "duidelijker en scherpere beelden" opleveren, ook bij weinig licht. Huawei werkt als sinds de P9 met Leica samen om de camerakwaliteit te verbeteren. Dat model was ook de eerste uit de P-serie met een dubbele hoofdcamera. Huawei combineert hierbij een zwart/wit- met kleurensensor om scherpere beelden te krijgen. Voor de PCE-serie denkt Huawei getuige de begeleidende tekst aan hoge kwaliteit foto's, die eenvoudig te schieten zijn, met een uitstekende nachtmodus en zelflerend. Huawei introduceert het volgende P-vlaggenschip normaal gesproken aan het begin van het jaar.


Prijsvergelijker Huawei P10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB Silver
€ 278,31 € 278,31   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 394,99 € 394,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel