Huawei P11 krijgt mogelijk ook ‘notch’ in scherm


Sinds Apple de iPhone X aankondigde is het woord "notch" een begrip geworden. Vooraf uitgelachen maar inmiddels wel omarmt door de fanboys en eerlijk is eerlijk; het valt na een paar uur nauwelijks meer op. Dat moeten we ook hebben zullen ze bij Huawei gedacht hebben want er zijn geruchten dat de P11 hem ook krijgt.

Voor Apple de iPhone X aankondigde zaten sensoren en camera's netjes boven of onder het scherm. Niet er in of er tussen. Wat dat betreft heeft Apple wel een taboe doorbroken en waar een schaap over de dam is volgen er meer. Persoonlijk vinden we dit kopieergedrag wat makkelijk maar naar onze mening wordt niet gevraagd. Bewijs voor de notch werd gevonden in een firmware die volgens XDA toebehoord aan de P11.

Huawei notch
Omarm de 'notch'

Mogelijk gaat het om een 6 inch toestel met uiteraard een verhouding van 2:1 (of 18:9). Alhoewel nog niet met zekerheid te zeggen is dat dit de P11 is staat het toestel vooralsnog bekend onder codenaam Emily. Qua Android-versie houden we rekening met 8.0 Oreo dat samen met EMUI versie 8.0.1 wordt uitgebracht. Eerder ging het gerucht dat de Huawei P11 achterop drie camera's heeft, bedoeld om tot 5X in te zoomen. Verwacht wordt dat Huawei de opvolger van de P10 tijdens het Mobile World Congress eind februari 2018 aankondigt. Intussen beginnen de geruchten over het nieuwe vlaggenschip binnen te druppelen dus we verwachten tot die tijd nog meer informatie.


Prijsvergelijker Huawei P10

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel