Mogelijke Sony Xperia XZ2 met vernieuwd design gespot


Sony-telefoons zien er al jaren vrijwel hetzelfde uit. En waar de concurrentie het afgelopen jaar ingezet heeft op dunne schermranden komt Sony mogelijk in 2018 pas met een soortgelijk design. Het eerste resultaat daarvan zien we mogelijk in deze foto / render van de vermeende Xperia XZ2.

Dat we hier daadwerkelijk naar de opvolger van de XZ1 kijken is nog allerminst onzeker. Sony heeft wel aangegeven met een nieuw ontwerp te komen maar onderstaande foto is natuurlijk niet het sluitende bewijs daarvoor. Met die waarschuwing vooraf lijkt het toestel wel erg interessant en modern. Sony past alleen boven het scherm een kleine rand toe voor de plaatsing van diverse sensoren en camera. Onder lijkt de schermrand volledig te verdwenen zijn, al kan dit natuurlijk altijd optisch zijn. Het beeldscherm hoeft niet op dezelfde plaats te beginnen als de glasplaat.

Sony H8216 Xperia XZ2
Beoogde opvolger van de Xperia XZ1

Het scherm lijkt niet zo langgerekt als sommige andere telefoons waardoor we vermoeden dat het hier niet om een 18:9 verhouding gaat maar eerder om een meer traditioneel 16:9. De schermdiagonaal zou uitkomen op 5,5 inch met een resolutie van 1080p. Indien waar dan zou dit toestel wel eens een stuk compacter zijn dan de Xperia XZ1. Verder zien we de onmiskenbare cameraknop terug, iets waar Sony als weinige aan blijft vasthouden. Ook zien we aan de rechterzijkant een inkeping wat dan weer mogelijk bedoeld is voor de vingerafdrukscanner. Achterop zou een dubbele 12 megapixel camera te vinden zijn. Sony beschikt momenteel als één van de weinige grote fabrikanten nog niet over een mobiel met dubbele hoofdcamera. De processorkeuze zou zijn gevallen op de Snapdragon 845 die met 4 GB aan werkgeheugen mag werken. Al met al klinkt dit heel erg high-end al moet Sony hem natuurlijk nog wel eerst even aankondigen.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel