Nieuw Microsoft-patent geeft mogelijk blik op Surface Phone


Dat Microsoft zich nog altijd bezig houdt met telefoons blijkt wel uit de hoeveelheid patenten die het indient. Die hebben veelal één ding gemeen; ze laten twee delen zien die verbonden zijn met een scharnier. Dit patent ziet er wat ons betreft redelijk productieklaar uit.

Microsoft heeft iets met scharnieren. De Surface Book-laptop heeft een vrij opvallende en ook de later aangekondigde Surface Studio-computer kent een ingenieus scharniermechanisme. Deze voorliefde voor scharnieren zou wel eens goed kunnen uitpakken; het blijkt de ultieme manier om een groot scherm compact op te kunnen bergen. Veel andere fabrikanten werken aan deze utopie; een grote en tegelijkertijd compacte telefoon.

Microsoft hinge patentMicrosoft hinge patentMicrosoft hinge patent

In een recent verschenen patent zien we een goed uitgewerkt product wat sterk lijkt op een telefoon. Althans, een soort telefoon. Het lijkt momenteel nog het meest op een ZTE Axon M al is die wat slecht uitgewerkt. Zo wordt het tweede scherm nauwelijks nuttig gebruikt. Microsoft lijkt het anders te doen. Het scherm zit hier aan de binnenkant. Dat lijkt in eerste instantie niet meteen handig, je moet hem namelijk eerst openen om te gebruiken. In andere afbeeldingen zien we het scherm aan de buitenkant dus het lijkt erop dat je het toestel geheel om kunt vouwen. Dat maakt het wel meteen een stuk interessanter. Of Microsoft dit werkelijk als product op de markt uit zal brengen is nog maar de vraag, voorlopig is het slechts een patent.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel