Samsung Galaxy A8 (2018) en A8+ hebben 2 selfiecamera's voor portretmodus


De nieuwe Samsung Galaxy A-serie krijgen een dubbele selfiecamera. Dat is nodig voor een portretmodus waarbij de achtergrond onscherp gemaakt wordt. Dat levert doorgaans mooiere en semi-professionele selfie's op. Bewijs hiervoor dook onlangs op.

De bron voor dit 'gerucht' is Samsung zelf. Zij plaatsten namelijk de handleiding van de Galaxy A8 of A8+ vroegtijdig op hun eigen website. Niet handig natuurlijk maar wel voor ons. Zo zien we overduidelijk een dubbele selfiecamera terug. Op de Note8 gebruikt Samsung een dubbele camera voor een functie genaamd 'Live Focus' waarbij je de onscherpte van de achtergrond kunt selecteren. Hierdoor springt het onderwerp beter uit. Uit de handleiding blijkt dat Samsung deze functie ook geeft aan de dubbele selfiecamera op de opvolger van de A5 (2017) en A7. Samsung noemt de opvolger expres A8 en A8+ om aansluiting te vinden bij de Galaxy S8 en Note8.

Samsung Galaxy A8 handleiding

Uit de afbeelding blijkt verder dat het scherm zoals eerder verwacht een 18:9 verhouding krijgt, de vingerafdrukscanner achterop zit en een Bixby-knop ontbreekt. Verder zien we een USB-C aansluiting en poort voor je eigen koptelefoon. Ondanks al deze informatie blijft er nog genoeg geheim. Zo weten we je niet met 100% zekerheid te melden hoe groot het scherm precies is, welke resolutie hij heeft, hoeveel megapixel's de camera's meekrijgen en welke processor er in zit. Wel zien we een verwijzing naar Android 7.1 Nougat wat ons niet meteen gelukkig stemt. Google heeft al ruime tijd Android 8.0 Oreo uitgebracht en inmiddels draaien Google's eigen Pixel-telefoons zelfs alweer op 8.1. De A8 en A8+ worden pas in januari 2018 verwacht en we hopen van harte dat Samsung die tijd gebruikt om ze voor Oreo geschikt te maken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel