Benchmark Samsung Galaxy S9+ verklapt de nodige specs


Uit een Geekbech-notering blijkt dat iemand de nog aan te kondigen Samsung Galaxy S9+ getest heeft. Los van de redelijk indrukwekkende resultaten weten we hierdoor meteen ook een aantal specificaties. Enkele eerdere informatie wordt hiermee ook bevestigd al is natuurlijk nog niets officieel.

We zien in het Geekbench-rapport een Snapdragon 845-processor terugkomen. Dat is Qualcomm's nieuwste chipset al zal in de Benelux-versie een Exynos 9-chip te vinden zijn. Toch wordt verwacht dat die min of meer dezelfde prestaties kent. Vooral de zogenoemde multicore prestaties liggen flink hoger dan bijvoorbeeld de S8+. Wel blijft het flink achter bij de iPhone X van Apple die boven de 10.000 uitkomt. Dit wil niet meteen zeggen dat de S9+ flink langzamer is, die 2 zijn onderling lastig te vergelijken.

Samsung Galaxy S9+ case
De vermeende Galaxy S9+

We zien in het testrapport verder terug dat de Galaxy S9+ is uitgerust met tussen de 4 en 6 GB aan RAM-werkgeheugen en direct met Android 8.0 Oreo geleverd wordt. De Galaxy S8+ zit momenteel op maximaal 4 GB. Dankzij een hoesjesfabrikant die inmiddels renders heeft vrijgegeven zien we verder de dubbele camera van de S9+ terug. De Galaxy S9 krijgt achterop een enkele camera. Samsung gebruikte sinds de Note8 voor het eerst een dubbele hoofdcamera die voor Live Focus gebruikt wordt. Hiermee kun je de focus verleggen en de achtergrond vaag maken.

Geen grote verschillen

Qua ontwerp wordt geen rekening gehouden met een groot verschil met de bestaande S8+, al wordt de onderste schermrand mogelijk iets kleiner. Ook verplaatst Samsung de vingerafdrukscanner naar precies midden onder de cameramodule. Diens voorganger kreeg nog veel kritiek over de plek van zijn vingerafdrukscanner. Samsung kondigt de Galaxy S9 samen met de S9+ vermoedelijk rond het Mobile World Congress aan dat in februari 2018 in Barcelona gehouden wordt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Black
€ 289,00 € 289,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 299,90 € 310,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel