Gerucht: hoesje laat mogelijk ontwerp Samsung Galaxy S9 zien


Plaats dit gerucht onder 'schimmig' en 'twijfelachtig' maar interessant is het wel. Er zou een render zijn opgedoken van een hoesje voor de Samsung S9. Dat toestel moet natuurlijk nog aangekondigd worden en officieel is er niets over bekend. Tot die tijd moeten we het dus met dit soort berichten doen.

Nu worden ontwerpen van telefoons wel vaker bekend met de hulp van hoesjesfabrikanten. Tegelijkertijd komt het maar al te vaak voor dat dit simpelweg fake news is om de media om de tuin te leiden of om aandacht te creëren. Kijken we naar dit hoesjes dan valt ons een aantal zaken op. Het hoesje kent nogal grote randen waardoor het lijkt alsof ook de Samsung S9 flinke (scherm)randen gaat krijgen. Iets wat juist met de S8 verholpen is. Deze randen zijn echter enkel ter bescherming en maken geen onderdeel uit van de telefoon.

Samsung Galaxy S9 hoesje
Is dit onze eerste blik op de S9?

Over het schermformaat valt uit deze foto's niets af te leiden. Het valt aan te nemen dat Samsung de schermranden net iets kleiner wil maken. Ook zou Samsung mogelijk de iris- en gezichtsherkenning willen verbeteren al is onduidelijk of daarvoor extra ruimte voor de camera's voorop nodig is. Volgens de bron zou de speaker op de foto niet geheel overeenkomen met de werkelijkheid en mogelijk verandert die dus nog. Toch is het de achterkant die onze interesse het meeste wekt. Samsung gaat vanaf de S9/S9+ ook een dubbele camera toepassen en die lijkt nu verticaal uitgelijnd te zijn in plaats van horizontaal zoals op de Note8. Samsung heeft verder ook wat gedaan aan de onhandige plaatsing van de vingerafdrukscanner, ditmaal zit hij in het onderaan, in het midden en meer uit de buurt van de cameralens.

Koptelefoonpoort

Op de renders zien we tot slot nog een fysieke koptelefoonaansluiting, USB-ingang en naast de sluimer- en volumeknoppen nog de gewraakte Bixby-knop. Daar dus weinig verrassingen al vreesden we nog wel even voor het voortbestaan van de audio-jack-plug. Samsung heeft nog wel even om de Galaxy S9 en S9+ definitief te maken. Beide vlaggenschepen worden niet voor februari 2018 verwacht. Mogelijk wacht het Koreaanse bedrijf zelfs tot het Mobile World Congress dat eind februari/begin maart 2018 weer van start gaat.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel