“Samsung laat koptelefoonaansluiting op Galaxy S9/S9+ ongemoeid”


De 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting is stervende. Apple, HTC, Google en Huawei hebben hun laatste vlaggenschepen er niet mee uitgerust en laten audio-liefhebbers die hun eigen koptelefoon willen gebruiken in de steek. Toch lijkt er nog één grote speler te zijn die de koptelefoonpoort met rust laat; Samsung.

Want ook voor de aankomende Galaxy S9 en S9+ geldt; deze beschikt gewoon nog over een reguliere 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting. Hoera! Al is het mogelijk wel voor het laatst want de poort is inderdaad aan het verdwijnen. Hoe jammer we dat ook vinden, USB-C is de toekomst en anders wel draadloos. We zullen er simpelweg aan moeten geloven. Niet omdat de poort te groot zou zijn voor onze telefoons maar om legio andere redenen.

Samsung S8 with AKG headset
Mogelijk ook het beeld voor de Samsung S9

Samsung slaat het afscheid van de poort voorlopig dus nog een jaartje over. En om dat te vieren geven ze er mogelijk zelfs een AKG-koptelefoon bij ter waarde van 99 euro. Ook bij de S8 en S8+ zaten deze oordopjes al standaard in de doos. Om alle enthousiasme meteen te temperen; er bestaat altijd een mogelijkheid dat Samsung de koptelefoonaansluiting toch de nek om heeft gedraaid in de uiteindelijke versie van de S9. De bron van vandaag meldt in ieder geval dat het prototype dat hij gezien heeft nog over de poort beschikte. De bron sluit ook niet uit dat de AKG-koptelefoon van het type Bluetooth is dus voorzichtigheid is geboden. De aankondiging van Samsung's nieuwste Galaxy S-vlaggenschip staat overigens pas gepland voor begin 2018.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 329,00 € 329,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 290,00 € 290,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel