Samsung werkt mogelijk aan 1000 fps camera voor in Galaxy S9


Samsung zou volgens nieuwe geruchten mogelijk werken aan een eigen camera die video in 1000 frames per seconden kan opnemen. Eerder kwam Sony al met een soortgelijke camera die het in onder andere de Xperia XZs plaatste. Dat levert spectaculaire slow motion-beelden op.

Samsung staat er om bekend om ook zelf cameramodules voor mobiele telefoons te maken. Sterker nog, we vinden ze veel terug in de eigen smartphones en dan met name de vlaggenschepen. Dit doet het best verdienstelijk met zelf ontwikkelde technieken zoals Dual Pixel waarbij extra snel scherp gesteld kan worden. Toch is Sony de grootste concurrent van Samsung. Dan niet op gebied van mobiele telefoons, maar op het gebied van cameramodules. Sony is hofleverancier van diverse andere grote spelers in de markt en staat er om bekend om de beste en meest indrukwekkende cameramodules te produceren. De Motion Eye-camera bijvoorbeeld die in de Xperia XZs geïntroduceerd werd en die tot bijna duizend beelden per seconde kan opnemen.


Enkele voorbeelden die de Sony-camera kan schieten

Samsung zou volgens een bericht op ETnews vanaf november op punt om met een soortgelijke cameramodule te komen. Net als Sony zou Samsung gebruik maken van een stacked sensor die rechtstreeks in verbinding staat met snel DRAM-geheugen om beelden direct op te kunnen slaan. Dat is nodig om super slow motion-beelden te kunnen verwerken en te bewaren. De massaproductie van de chip moet ergens in november beginnen. Dat tijdsschema lijkt te hinten op dat Samsung de camera in de Galaxy S9 wil toepassen die begin 2018 verwacht wordt. Veel andere geruchten over de opvolger van de S8 hebben wij nog niet echt voorbij zien komen al zou Samsung natuurlijk de dubbele camera van de Note8 op de S9 kunnen plaatsen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk
Partly
Blue Refurbished
€ 309,00 € 309,00   Bekijk
Amazon
Grey
€ 485,00 € 485,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel