Google houdt 4 oktober event, mogelijk voor Pixel 2


Google heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op 4 oktober. In de uitnodiging worden diverse vragen gesteld rondom telefoons waardoor het voor de hand lijkt te liggen dat het de opvolger van de eigen Pixel-telefoonreeks gaat aankondigen.

Google kondigde vorig najaar voor het eerst haar volledig eigen telefoonserie aan; de Pixel en Pixel XL. Dat event vond in 2016 ook plaats op 4 oktober. Geen wonder dus dat we tijdens deze bijeenkomst meer denken te horen over de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Voor het maken daarvan wordt ditmaal niet alleen de hulp van HTC ingeschakeld, de grotere Pixel 2 XL wordt naar verluidt door LG gemaakt. Dat was nodig omdat Google graag een randloos scherm wou, vergelijkbaar als in de LG V30.

Het valt te verwachten dat Google met de Pixel 2 XL de concurrentie wil aangaan met Apple's onlangs gelanceerde iPhone X. Ook dat toestel beschikt over een nagenoeg randloos beeldscherm met alleen bovenin het scherm een inkeping. Welke nieuwe functies Google aan de Pixel 2 XL geeft is nog niet helemaal duidelijk. Tot nu toe lekte daar vrij weinig over uit, behalve dat het toestel geen reguliere koptelefooningang kent. Met de introductie van de originele Pixel XL richtte Google zich met name op de camera. De HDR-functie van de Pixel staat nog steeds bekend als één van de beste van de markt. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat Google z'n voorsprong wil behouden met vernieuwde camera-eigenschappen. De kleinere Pixel 2 zal meer met de iPhone 8 gaan concurreren en zal beschikken over knijpgevoelige zijkanten vergelijkbaar met de HTC U11. Google's najaarsevent vindt 4 oktober om 18:00 onze tijd.


Prijsvergelijker Google Pixel 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Black
€ 529,18 € 529,18   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2


Prijsvergelijker Google Pixel 2 XL
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
128 GB Black & White
€ 711,09 € 711,09   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2 XL


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel