Gerucht: Google kondigt Pixel 2 op 5 oktober aan


Volgens een zeer betrouwbare bron kondigt Google haar volgende generatie Pixel-telefoons op donderdag 5 oktober aan. Er wordt dan een Pixel 2 en een Pixel 2 XL verwacht. Beide toestellen zullen aangedreven worden door een Snapdragon 836-processor, aldus de bron.

Die bron is trouwens niemand minder dan @evleaks, onze favoriete huislekker als het gaat om onaangekondigd telefoonnieuws. Hij plaatste de informatie onlangs op z'n Twitter. Van de nieuwe generatie Pixel-telefoons is al het nodige bekend. Zo komen er wederom twee uitvoeringen al worden ditmaal twee verschillende fabrikanten ingeschakeld voor de fabricage ervan in plaats van alleen HTC zoals bij de Pixel en Pixel XL van vorig jaar het geval was. Dat komt voornamelijk omdat ook Google een telefoon zonder noemenswaardige schermranden wil en daarvoor moet het niet bij HTC maar juist bij LG zijn.

Google Pixel XL 2

Van de Snapdragon 836-processor van Qualcomm is nog niet veel bekend, hij is ook nog niet aangekondigd. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een licht aangepaste versie van de bestaande 835-processor, mogelijk met een iets hogere kloksnelheid. Interessanter is wat dat betreft dat de Pixel 2 de knijptechnologie krijgt die we ook in de HTC U Ultra vinden. De randen zijn hierdoor gevoelig voor knijpbewegingen al is nog onduidelijk welke functies Google daar precies aan geeft. De grotere Pixel XL 2 zal zich met name door het grotere scherm moeten onderscheiden, al is het daar momenteel al lang niet meer de enige in. Aan dubbele camera's lijkt Google dit jaar niet mee te willen doen. Een waterdichte behuizing mogelijk wel.

Afbeelding: Android Police


Prijsvergelijker Google Pixel 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Kinda Blue
€ 196,19 € 196,19   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2


Prijsvergelijker Google Pixel 2 XL
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
128 GB Black & White
€ 324,40 € 324,40   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2 XL


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel